Ünlüler, engelli çocuklar için birarada

Türkiye'nin en ünlü isimleri, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları'ndaki engelli çocuklar yararına yaptıkları 'ESİRGEMEden' adlı albümü, engelli partnerleriyle aynı sahneyi paylaşarak tanıttı


Türkiye’nin ünlü isimleri, önceki akşam Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’ndaki (SHÇEK) engelli çocuklar yararına engelli partnerleriyle sahnedeydi. Galatasaray Spor Kulübü Derneği himayesinde ve Mika-Der aracılığıyla Aykut Gürel’in prodüktörlüğünde hazırlanan ‘ESİRGEMEden’ adlı albümün tanıtımı için TİM Maslak Show Center’da düzenlenen gecede, Gül Oğuz sanat, Meral Okay da sahne yönetmenliğini üstlendi. Gecenin sunuculuğunu Halit Ergenç, Ali Sunal, Arda Turan, Emre Altuğ, Emre Aşık, Engin Altan Düzyatan, Fırat Çelik, Kıvanç Tatlıtuğ, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Sinan Tuzcu, Hande Subaşı, Begüm Kütük, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Ezo Sunal, Hande Ataizi, Mine Tugay, Meral Okay, Özgü Namal, Sinem Kobal ve Zeynep Özder gibi ünlü isimler üstlendi.
Projenin mimarı, Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Şube Başkanı Dilara Endican, DMC etiketiyle yayımlanan albümün tüm gelirinin, Mika-Der aracılığıyla Türkiye genelinde SHÇEK’lerdeki engelli çocukların şartlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılacağını söyledi.

Gecenin en çarpıcı anları...

* Sahneye ilk olarak Sibel Can ve görme engelli Şilay Turhan çıkarak ‘Lale Devri’ şarkısını söyledi. Can ve Turhan’ı sahneye el ele gelen Sinem Kobal ve Arda Turan sundu. Konuşmasının başında heyecanlanıp “Pardon, takım arkadaşlarıma bakıyordum” diyen Arda büyük alkış aldı.
* İkinci sırada Oktay Kaynarca ve Demet Akbağ’ın sunduğu Yavuz Bingöl vardı. Bingöl’e ‘Kara Tren’ adlı şarkıda bedensel engelli dokuz kişilik koro eşlik etti. Bir ara mikrofon uzattığı koro üyesinin sesinin güzelliği Bingöl’ü şaşırttı.
* Nilüfer’le görme engelli Sevda Bozbay’ı Ali Sunal ve Dolunay Soysert anons etti. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan, İngilizce ve İspanyolca konuşan Bozbay, “Engelliler toplumda estetiği bozuyor gibi algılanıyor. İşte karşınızdayım. Hiç estetiği bozmuş muyum?” dedi, büyük alkış aldı.
* Emre Aşık ve Hande Ataizi, Emel Sayın ve bedensel engelli Yıldız Sunar Aktürk’ü sundu. Sayın partneri için “Yıldız’la, eşit şartlar verildiğinde birlikte neler yapabileceğimizi gösterdik” derken Aktürk, “Biz engelli değiliz, engelleniyoruz. Engelleri aşıp üniversite okudum ama hâlâ işsizim. Fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi görmeniz için bu gece yapıldı” diye konuştu.
* Özgü Namal ve Selçuk Yöntem anonslarını bir de işaret diliyle yaptılar. Yüksek Sadakat şarkısını söylerken, Sessiz Çılgınlar grubu da şarkıyı işaret diliyle söyleyerek onlara eşlik etti.
* Olgun Şimşek’e bağlamasıyla eşlik eden zihinsel engelli Murat Atıl ayakta alkışlandı. Atıl programın dışına çıkarak bir de türkü söyledi.
* Levent Yüksel ve yürüme engelli Seyran Ormankent’in uyumlu düetini oyuncu Sinan Tuzcu’yla Mine Tugay anons ettiler.
* Gecenin en duygusal ve eğlenceli anları aynı anda yaşandı. 11 kişilik Down sendromlu korosuyla sahneye gelen Sezen Aksu ve arkadaşları dakikalarca ayakta alkışlandı.
* Mor ve Ötesi’ne eşlik eden görme engelli Nezih Atik’in performansı görülmeye değerdi.
* Finali Kıvanç Tatlıtuğ ve Zeynep Özder’in sunumlarıyla Ajda Pekkan ve Down sendromlu Ayşe Ağaoğlu yaptı. Şarkının sonuna doğru tüm sanatçılar sahnede toplandı.