Lost'un yıldızı: Çok taciz edildim

Son sezonunu tamamlayan Lost'un Kanadalı aktrisi Evangeline Lilly, kariyerinde bir dönüm noktasına geldi

Şimdi daha çok seyahat etmek, sinemaya daha fazla vakit harcamak istiyor. Lilly, bu röportajında güzel olmanın zorluklarından ve Lost macerasından bahsediyor

Birçok insan Lost’un sizin ilk oyunculuk işiniz olduğunu bilmiyor.
Muhteşem bir yolculuktu. Lost için anlaştığımda daha hayatımda ne yapacağıma tam karar vermiş değildim. Birinci bölümden sonra neredeyse bırakıyordum. Çünkü bir anda üzerime gelen şöhret ve ilgi beni rahatsız etmişti. Ama sonra sakinleştim. Oyunculuk hayalimde olan bir şey olmasa da, Hawaii o kadar büyüleyici bir yer ki, oradaki izole olma hissini sevdim.

’Lost’taki karakteriniz Kate size ne kadar benziyor?
Ben de Kate gibi kapalıyım.Kate de benim gibi zaman içinde biraz daha yumuşadı, daha kadınsı oldu. Birlikte evrim geçirdik.

Dış görünümünüze gösterilen ilgi karşısında tedirgin görünüyorsunuz. Neden güzel olduğunuz gerçeğini kabullenmek size zor geliyor?
Bence bu çok yüzeysel bir şey. Lisedeyken, benden büyük çocukların bana asıldığını hatırlıyorum da, hiç hoş bir tecrübe değildi. İlk o zaman, birey olarak değil, seks objesi olarak görüldüğümü fark etmiştim. İlgi o kadar saçma bir hal aldı ki, bol kıyafetler giyerek kendimi gizlemeye çalışmaya başladım. Aynı zamanda çok içime kapandım. Bu hâlâ üstesinden gelmeye çalıştığım bir şey. Hep yüksek notlar alan çalışkan bir öğrenci olmaktan gurur duyuyordum. Erkeklerin sırf tipim yüzünden bana asılmaları çok aptalca ve seksist geliyordu.

Üniversitede işler değişti mi?
Hayır, pek değil. Sadece akademik ortamda olmanın getirdiği bir güzellik vardı. O zamanlar, okul masraflarımı karşılayabilmek için garsonluk yapıyordum. Erkekler tarafından ne kadar çok taciz edildiğime inanamazsınız. Her gece çıkma teklif ediyorlar, bazen de ellemeye çalışıyorlardı. Garsonluktan nefret ettim. Sonra gelen teklifleri düşünerek modellik yapmaya karar verdim. Köle gibi garsonluk yapmaktan çok daha rahat para kazandırdığını itiraf etmeliyim.

Bu tür tecrübeler erkeklerle ilişkilerinizi etkiledi mi?
Daha defansif olmama sebep oldu. Bir de gerçekten iyi erkeklerin bir randevuya davet edemeyecek kadar utangaç olduğunu öğrendim! Ben dış görünüşünü kullanarak erkeklere işkence yapmayı seven kızlardan değilim.

Son soru. Lost için sonsuz spekülasyon üretiliyor. Siz seriyi nasıl tanımlarsınız?
‘Lost’ gizemli, yürekten ve ruhani bir macera.