Kahvaltının perde arkasında neler oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki ofisinde, kahvaltıda ağırladığı sanatçılarla ülke sorunlarını konuştu.62 ünlü ismin katıldığı, 4,5 saat süren o toplantıda yaşananlar.


Recep Tayyip Erdoğan’ın sanatçılarla yaptığı kahvaltılı toplantının en dikkat çeken ismi Bülent Ersoy oldu. Söz isteyen Ersoy, “Ülkeye mâl olmuş bir sanatçı olarak, havaalanlarında VIP’den geçme hakkım var” dedi. Bu isteğe diğer sanatçılar şaşırdı. Ersoy’un konuşmasının uzaması üzerine, Emel Müftüoğlu söze girdi ve “Burada şahsi meseleleri değil, ülke meselelerini konuşmaya geldik” diyerek uyardı. Ersoy’un Erdoğan’a yönelik konuşmasında söylediği “Sizinle dokularımız uyuşmaz ama...” cümlesi de dikkat çekti.

AHMET KAYA'YI İZLERKEN AĞLADIK

Başbakan Erdoğan, ana konusu ‘demokratik açılım’ olan kahvaltıda Ahmet Kaya’dan da bahsetti. Kaya, 1999 yılında düzenlenen Magazin Gazetecileri Ödül Töreni’nde “Kürtçe şarkı söyleyeceğim” dediği için tepki görmüş, törendeki bir grup tarafından linç edilmek istenmişti. Erdoğan, toplantıda “Ahmet Kaya’nın o günkü görüntülerini televizyonda izlerken eşimle ağladık. O gün orada yaşananlar çok kötüydü. Adam mutfak kapısından çıkmak zorunda kaldı. Artık Türkiye bunları yaşamasın. Ahmet Kaya’nın mezarını Türkiye’ye getirmek için eşini aradık ancak henüz yanıt alamadık” dedi.

TATLISES FENALAŞTI

İbrahim Tatlıses, toplantıda Türk-Kürt sorununa acilen çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Bu sorundan bir sanatçı olarak çok etkilediğini belirten Tatlıses, “Türk-Kürt meselesinde en fazla mağdur olan isim benim. Yurtdışındaki konserlerim sırasında, oradaki vatandaşlar Kürtçe şarkı isteğinde bulunuyor, ben de söylüyorum. Ancak yurda döndüğümde ‘Kürtçe şarkı söyledi’ diye manşetler atılıyor. Bu nedenle tehditler de alıyorum” diye konuştu. Tatlıses, “Artık cenaze görmek istemiyoruz” dedikten sonra ağladı. Fenalaşınca da bir süre dışarıda dinlendi, sonra toplantıya katıldı.

AKP'YE OY VERMEDİM

Söz hakkı istedikten sonra konuşmasına “AKP’ye oy vermedim” diyerek başlayan Yavuz Bingöl, hükümetin demokratik açılımına destek verdiğini belirtti ve “Nazım Hikmet ve Ahmet Kaya için yaptıklarınızı çok önemsiyorum. Bu tavrınızı ayakta alkışlıyorum” dedi.

HARÇLIK İSTEDİ

Yaptığı konuşmada Roman açılımından söz eden Başbakan Erdoğan, “Cennet Mahallesi” dizisinde rol alan Alişan’ı işaret ederek “Alişan da onlardan biri, devamlı aralarında” dedi. Önümüzdeki günlerde askere gidecek olan Alişan, kahvaltının ardından Erdoğan’a “Askere gideceğim, harçlık verir misiniz?” diye sordu. Soru karşısında gülümseyen Erdoğan, genç şarkıcıya “Bakarız” diye yanıt verdi.

BAŞBAKANI GÜLDÜRDÜ

Rojin, Mardinli kadın taklidiyle toplatıya renk kattı. Rojin’in Mardin şivesiyle “Başbakan’ım sizi çok seviyoruz” demesi, Erdoğan’ı çok güldürdü

TERÖRDEN RANT

Mustafa Sandal, konuşmasında terörden bahsetti: “Bugüne kadar terörle mücadele konusunda 300 milyar dolar harcandığını okudum. Buradan mutlaka rant sağlayanlar vardır. Güneydoğu’ya, özellikle de Hakkari’ye yardım yapılması gerekiyor.”

O KONUŞUNCA SEDA ÇIKTI

Toplantıya katılanlar arasında eski sevgililer Seda Sayan ve Nihat Doğan da vardı. Söz isteyen Doğan’ın konuşması sırasında, Seda Sayan salondan dışarıya çıktığı gözlendi.