'Nuri Bilge Ceylan filmden anlamaz'

42'nci SİYAD ödül törenini Cem Yılmaz sununca, en iyi filmler gölgede kaldı.

Sahneye kürkle çıkan komedyen, Nuri Bilge Ceylan'a laf attı, sünnet töreniyle belgesel dalında aday olmak için başvurduğunu söyledi. Milliyet Cadde'de yer alan habere göre; Cem Yılmaz, sözlerine "Bu benim için bir kaynaşma ve kaynaştırma gecesi. Elimden geldiği kadar geceyi sabote etmeyeceğim" diyerek başladı.

Sonra fazla dayanamadı, "Ama hiç unutmuyorum. Bir tarihte Nuri Bilge Ceylan'a 'En İyi Kurgu Ödülü' verilmişti. Adam bile 'Pes' dedi. Üstelik kızdı, ama Nuri zaten filmden, teknikten anlamaz" dedi.

SİYAD Onursal Başkanı Atilla Dorsay, Cem Yılmaz'ı çok eleştirdiklerini ama gelip gecenin sunuculuğunu yaptığını, onun eleştirilerine katlanmak gerektiğini söyledi. Dorsay, Yılmaz'ın yaptığını 'ruh yüceliği' olarak yorumladı.

Cem Yılmaz, "Bunu kuliste buldum. Üstüme giydim" diyerek kürkle sahneye çıktı. Komedyen, hayvan hakları savunucularının üstüne geleceği konusunda dostlarından uyarı aldığını söyledi, "Bunca yıldır nerede bunlar, beni korumaları lazım" diye sordu.

En iyi belgesel dalında '5 Nolu Cezaevi' ne ödülünü veren Can Dündar, "En çok dayak yiyen belgeselci olarak doğru yere gittiğini düşünüyorum" derken araya yine Yılmaz girdi: "Ben de bu kategoride gönderdim ama dışlandım. Sünnet törenimi sansürsüz yolladım, acıysa acı."