Haiti'ye yardım için loto oynadı

Ünlü aktör George Clooney ve sevgilisi Elisabetta Canalis, İtalya'da düzenlenen 133 milyon Avroluk ikramiyeyi kazanabilmek için 1500 kupon oynadı.

Çiftin amacı ise kazanmaları halinde paranın tamamını Haiti'ye göndermek. Beş aydır 6 numara tutturulamayınca ikramiyesi 133 milyon Avroya ulaşan loto, İtalya'da şu günlerde en çok ilgi gören konulardan.

İkramiye göz kamaştırınca günden güne lotoda şansını deneyenlerin sayısı da artmaya başladı. Bunlara bir de Hollywood yıldızı eklendi. ABD'de yaşayan George Clooney, “İtalya'da loto ikramiyesi çok yükseldi. Neden ben de şansımı denemeyeyim" diyerek, İtalya'nın kuzeyindeki Como Gölü'nde yaşayan bir arkadaşını aradı.

Clooney, bir miktar para gönderdiği arkadaşından bugün çekilecek loto için bin kupon oynamasını istedi. Bunun üzerine ünlü aktörün İtalyan sevgilisi Elisabetta Canalis de boş durmadı. İtalya'da yaşayan şov kızı Canalis de hemen 500 kupon oynadı.

George Clooney, 22 Ocak'ta Los Angeles'ta düzenlenen ve Bono, Bruce Springsteen, Alicia Keys, Christina Aguilera, Justin Timberlake ile Stevie Wonder gibi ünlülerin katıldığı Haiti'ye yardım organizasyonunda bulunmuştu. O gün deprem ülkesi için 57 milyon dolar toplanmıştı.