Reklam için oyuna getirildim

Burcu Esmersoy ile Massimo Cusimano'nun ilişkisinin bitmesine neden olduğu iddia edilen Selda Car, reklam için oyuna getirildiğini öne sürdü.

“Burcu Esmersoy ile eşi Massimo Cusimano’yu ayıran kadın” haberleriyle gündeme gelen Selda Car, suskunluğunu bozdu. İlişki iddialarını reddeden ünlü manken, reklam için oyuna getirildiğini öne sürdü: “Massimo ile aramızda hiçbir şey yoktu. PR’cıların oyununa geldim!”

2008 yılında düzenlenen Top Model Türkiye yarışmasında birinci seçilince mankenlik kariyeriniz başladı. O süreçten bahsederek başlayalım röportajımıza. Nasıl karar verdiniz yarışmaya girmeye?

- Benim babam Türk, annem ise Hollandalı... Hollanda’da üniversite öğrencisiyken, staj için Türkiye’ye geldim. Burada bir tasarımcı “Türkiye’de mankenlik yapabilirsin” dedi. Bu teklife önce sıcak bakmadım. “Bir ajans var, ona bir bakalım, kararını sonra ver” dedi. Birlikte o ajansa gittik. Aynı akşam mesaj geldi, “Yarın Taksim’de görüşmemiz var, bekliyoruz” diye. Ajanstakiler, “Bu kapıdan içeri gireceksin ve görüşme yapılacak” dediler. Kapıyı açtım bir baktım, kameralar çekiyor! Uğurkan Erez, Deniz Akkaya, Armağan Çağlayan karşımda. Tam anlamıyla şoke oldum. Beni yarışmaya seçtiklerini bile bilmiyordum. Bildiğim tek kelime ‘evet’ti. Görüşme boyunca ‘evet, evet’ deyip durdum. Ertesi gün seçilenler arasında bir seçim daha oldu ve yarışmaya katılmaya hak kazandım.

Türkçe bilmediğiniz için iletişim kurmakta zorlanmadınız mı?

- Çok zorlandım. Bir de erkek arkadaşımın haberi yoktu bu yarışmadan. Beni arıyordu, telefonu açamıyordum. Kendimi ifade edemediğim için zaman zaman ağladığım bile oluyordu. Ama sonuçta birinci oldum.

SALAK BİR KIZI OYNAMAK İSTEMİYORUM

Peki yarışmadan sonra okulunuzu bitirdiniz mi?

- Evet, birinci seçildikten hemen sonra Hollanda’ya döndüm. Altı ay kadar orada kaldım, okulu bitirdim. Hollanda’dayken oyunculuk, tiyatro ve dans eğitimi de aldım.

Oyunculuk teklifi aldınız mı?

- Gelen teklifler oldu ama Türkçem çok iyi hale gelmeden oyunculuk yapmak istemem. Salak bir kızı oynamak istemiyorum.

Babanızın Türk, annenizin Hollandalı olduğunu söylediniz. Nasıl bir araya gelmişler?

- Babam Hollanda’da bir cam fabrikasında çalışıyormuş. Orada tanışmışlar. Annemle beraber Belçika’da döner restoranı açtılar. Çok çalıştılar. Sonrasında birkaç dükkan daha açtılar. Ben 15 yaşımdayken de ayrıldılar. Babam Türkiye’de, annem ise Hollanda’da şu an.

ESKİ MANKENLERİN BURNU HAVADA

Geçen hafta düzenlenen İstanbul Moda Haftası’nda birçok defilede podyuma çıktınız. Nasıl geçti o etkinlik sizin için?
- Orada 10 defileye katıldım, gayet güzel geçti her şey. Ayrıca Hakan Yıldırım ve Cengiz Abazoğlu’nun Paris Moda Haftası’ndaki defilelerine baş manken olarak gittim. şimdi Hakan Yıldırım’la Londra Moda Haftası’na hazırlanıyoruz.

Türkiye’deki mankenleri nasıl buluyorsunuz?

- Benden önceki jenerasyon biraz burnu havada gibi. Bu nedenle de mesela fotoğrafçılar Türk mankenlerle çalışmak istemiyor. Ama yeni mankenler oldukça profesyonel.

Bir süre önce Burcu Esmersoy’un eski eşi Massimo Cusimano ile adınız anıldı. Aralarını sizin açtığınız söylentileri çıktı hatta. Nedir işin aslı?

- Massimo ile ıtalyan Konsolosluğu’nun verdiği bir yemekte tanıştık. Burcu ile o sırada evliydi. Yaklaşık bir sene sonra Erol Günaydın’ın evinde bir barbekü partisi vardı. Massimo’yla orada karşılaştık. Ben yanına gidip hatırını sordum, ‘Burcu neler yapıyor’ dedim. ‘Biz Burcu’yla ayrıldık’ dedi. Daha sonrasında bir otelde bir arkadaşımın doğum günü partisi vardı hep beraber oraya gittik. Bir süre sonra çok yorgunum diye partiden ayrılmak istedim. Massimo’nun PR’ını yapan bir arkadaş Massimo ‘seni bıraksın’ dedi. Ben de kabul ettim. Kapıdan çıkıyorduk ki bir baktım kameralar bizi çekiyor. Sonra aynı gece başka arkadaşlarla bir bara gittik. Yarım saat sonra Massimo da geldi. Benim orada olduğumu öğrenip geldiğini ben sonradan öğrendim. Kaçmak isterken yine fotoğraflarım çekildi. Sonra da sordum neden böyle şeyler başıma geliyor diye. ‘Onun için de biraz reklam senin için de reklam dediler’ bana. Basına da sanki Massimo ve Burcu’yu ben ayırmışım gibi yansıdı. Yani aslında gerçekten aramızda bir şey yoktu. Massimo’nun PR’cısının oyununa geldim.

Sonrasında Massimo ile herhangi bir görüşmeniz oldu mu?

- Bana bir kez mesaj attı. Ben geri dönmedim.


Peki ya Burcu Esmersoy ile?

- Hayır. Zaten ondan ayrıldıktan sonra bunlar yaşandı. Burcu da bunları gayet iyi biliyor. O yüzden herhangi bir konuşma geçmedi aramızda.

SEKİZ SENELİK BİR İLİŞKİM VAR

Aşk hayatınız nasıl gidiyor?

- Sekiz senedir aynı kişi ile birlikteyim. O Hollanda’da yaşıyor ama sık sık görüşüyoruz. Ben de gidiyorum o da buraya geliyor. Beraber Paris ve Londra’ya gidiyoruz.