Sinan Çetin, New York'ta Beş Minare için ne dedi?

Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı, yönettiği ve başrolünü üstlendiği "New York'ta Beş Minare" nihayet İstanbul'a geldi.Filmin galası dün akşam Kanyon Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi. Galaya davet edilen 200 kişi arasında arasında sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri yer aldı.

'Mahsun yaptı, iş bitti'

New York'taki çekimi sırasında senaryonun Sinan Çetin'den satın alındığı iddiaları ortaya atılan ancak Mahsun Kırmızıgül'ün "11 yıl önce yazdığım bir hikayeydi" dediği film galanın konuklarından Sinan Çetin'e de soruldu.

Senaryo ilgili konulara girmemeye özen gösteren Çetin "Bu filmi ilk ben yapacaktım ama araya başka işler girdi, olmadı. Şimdi Mahsun yaptı iş bitmiştir. Senaryo olayıyla ilgilenmiyorum. Film yönetmenindir, gerisi teferruattır. Bir filmi yönetmen yapar. Film yönetmenindir" dedi.

ABD'de 2 Türk polisi

Filmde işlediği suç nedeniyle aranan ve Amerika'ya kaçan Bitlisli bir cemaat liderinin hikayesi anlatılıyor. Filmde cemaat liderini Haluk Bilginer canlandırırken onun peşine düşen polisleri ise Mahsun Kırmızıgül ile Mustafa Sandal oynuyor. Filmde Danny Glover, Gina Gershon ve Robert Patrick gibi Hollywood starları da rol alıyor. Yapımcılığını Boyut Film'den Murat Tokat'ın yaptığı "New York'ta Beş Minare" yarın tüm Türkiye'de 900 salonda ve Avrupa'da gösterime girecek.

FİLM İÇİN NE DEDİLER?

Orhan Gencebay (Bestekar, şarkıcı): Bu çocukta yetenek var. Önünü açsınlar

Yılmaz Erdoğan (Oyuncu, yönetmen): Mahsun'un filmleri klasikleşti. Yine ağlattı.

Ömür Gedik (Sinema yazarı): Amerikan filmi gibi başladı, Türk filmi gibi bitti.

Arda Turan (Futbolcu): Duygu yüklüydü. Çok beğendim. Mahsun'u tebrik edeceğim.

Gülben Ergen (Şarkıcı): Film aksiyonla başladı, duygu yüküyle bitti. Mahsun Kırmızıgül başarısını taçlandırdı.