Külkedisi saraya gelin geliyor

İngiltere'de Kraliçe İkinci Elizabeth'in torunu Prens William uzun süredir birlikte olduğu Kate Middleton ile evleniyor

İngiltere'de Kraliçe İkinci Elizabeth'in torunu Prens William uzun süredir birlikte olduğu Kate Middleton ile evleniyor. Kate Middleton, 350 yıl sonra iki numaralı veliaht ile evlenen avam sınıfına mensup ilk gelin olacak

Sekiz yıl önce üniversitede tanışan çiftin nişanlandığı ilan edilir edilmez dev bir sektörün çarkları da harekete geçti.Çiftin resmini taşıyan ve çoktandır tasarım aşamasında tutulan kartpostal, rozet, hatıra eşyaları için üretim hazırlıkları yapılıyor; medya yaz aylarının 'sosyal programı'nı nasıl takip edeceğini yeniden düzenliyor. Kraliyet ailelerinin rolü dünyanın pek çok ülkesinde artık büyük oranda sembolik olsa da, kraliyet düğünleri popüler kültürde hala önemli bir etki yaratıyor. Gelenekçi İngilizler şimdiden 'düğünü şurada izlemiştim' demek için planlarını kurgulamaya başlarken, bu son derece sınırlı çevreye halktan bir genç kızın adım atacak olması, peri masalı çağrışımlarıyla, moda ve magazin dünyasına bolca malzeme sağlıyor. Çiftin genç ve sempatik oluşu da ilgiyi artırıyor.

Okul sıralarından saraya...İngiliz tahtının ikinci sıradaki varisi olan Prens William, dünyanın en gözde bekarlarından biri olmasının yanı sıra Kraliyet ailesinin de en popüler isimlerinden birisi. Çift evlenmeye geçen ay tatildeyken karar vermiş... Hatta kimi zaman, yönetimin Kraliçe Elizabeth'ten sonra babasını atlayarak kendisine geçmesi çağrıları ortaya atılıyor. Kamuoyunda sempati ile izlenen Kate Middleton ise, soylu değil ve kraliyet ailesinin az sayıdaki 'avam' gelininden biri olacak.

Çift okudukları İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi'nde ortak aldıkları bir sanat tarihi dersinde tanıştı. Daha sonra her ikisi de bir süre aynı öğrenci evinde kaldı. Prens William daha sonra coğrafya programına geçerken, Middleton sanat tarihi alanında mezun oldu. İlişkilerinin 2004 yılında İsviçre'de bir kayak tatilinde çekilen fotoğrafları ile duyulması ardından Middleton kısa sürede ülkenin en çok fotoğraflanan kadınları arasına girdi. Kraliyet yorumcusu Margaret Holder, evliliğin Prense istediği sıcak aile yaşamını sunabileceğini söylüyor. Holder, "Bence bu çok iyi ve başarılı bir evlilik olacak. Ayrıca monarşinin 21. yüzyılda devamlılığını sağlayacak. Bence Kate çok çağdaş, kolayca yakınlık duyulabilen bir kişi." diyor.

Magazin dünyası için bayram...2007 yılında kısa bir ayrılık yaşayan çiftin düğünü, magazinciler için son yılların en büyük olayı olmaya aday. Bu düğünle karşılaştırılabilecek son olay, 1986 yılında Kraliçe'nin ikinci oğlu Prens Andrew'ın halktan olmasına rağmen Sarah Ferguson ile evlenmesiydi. Ancak bu bile, Prensin anne babası Prens Charles ve Lady Diana'nınkinin gölgesinden sıyrılamadı. William'ın düğününe ilgi anne babasının 'peri masalı' töreniyle boy ölçüşebilir. 1981'de evlenen Charles ve Diana'nın düğünü, ülkede gündemi değiştiren ve tüm dünyada izlenen bir olay oldu ve Diana'nın trajik ölümüyle birlikte 'sosyokültürel bir ikon' haline geldi.

Kraliyet ailesinde son olarak beş yıl önce Prens Charles ile Camilla Parker-Bowles çifti evlendi. Ancak Prenses Diana'nın kamuoyuna ifşa ettiği, yıllar süren bir ilişki sonrasında evlenen çiftin düğün törenleri çok sade tutuldu, hatta Kraliçe de nikah törenine katılmadı. Geleceğin Galler Prensesi olmaya aday olan Kate Middleton, işadamı Michael Middleton ve eski bir hostes olan Carol Middleton çiftinin en büyük kızı. Bugünkü servetlerine sıfırdan ulaşan aile, postayla oyuncak ve eğlence malzemeleri satışı yapan bir şirketi yönetiyor. Çiftin düğünleri planlandığı gibi 2011'de gerçekleşirse, Lady Diana ve Prens Charles'ın evliliğinin 30. yılına rastlayacak.