Çarkıfelek yayından kaldırıldı

Star TV yönetimi, Mehmet Ali Erbil'in biletini kesti!

Star TV'de canlı olarak yayınlanan Çarkıfelek programında Erzincan'la yapılan canlı yayın sırasında bağlantının kesilerek ekranın aniden kararması üzerine program sunucusu Mehmet Ali Erbil'in "Mum söndü mü yapıyoruz burada?" ifadesi bardağı taşıran son damla oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'deki Doğan Yayın Holding bünyesindeki kuruluşların bulunduğu bina önünde toplanan Alevi vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Ünlü şovmenin "Mum söndü mü oynuyoruz?" gafı, Star TV yönetimini de harekete geçirdi. Alevi kesimlerden yoğun olarak Star TV’ye yönelen protestolar üzerine kanal yönetimi Çarkıfelek programının yayından kaldırılmasına karar verdi.

BU İLK DEĞİL

Erbil daha önce de Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye "Ben Kızılbaş mıyım ki" sözlerini kullanmış ve Aleviler'in tepkisine neden olmuştu.

GÜNER ÜMİT'İN KARİYERİ BİTMİŞTİ

Star TV'de 1995 yılında ''Turnike'' adlı programın sunuculuğunu yapan Güner Ümit de , programın hamile kılığındaki hosteslerinden birinin ''Bebek kimden?'' sorusuna ''Babamdan'' karşılığını vermesi üzerine ''Sen kızılbaş mısın?'' demişti. Olayın ardından Güner Ümit ve Star TV uzun süre protesto edilmiş, mesleğinin zirvesinde olan Ümit'in ise kariyeri sona ermişti.

MEHMET ALİ ERBİL NELER SÖYLEDİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN