Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı 'Bize damga yapıştırdılar'

Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz bakın hangi konudaki soruya sinirlendi.

Kurtlar Vadisi dizisindeki Polat Alemdar karakteri ile şöhret olan sanatçı Necati Şaşmaz, diziden etkilenip suça karışan kişileri ''Kötü örnek'' olarak niteledi ve ''Kötü örneklere her zaman karşıyız. Bu bize yapıştırılan bir damgadır. Yanlışları lanse ediyorlar " diye konuştu.

"2010 Türkiye'de Japonya Yılı" törenine katılan Kurtlar Vadisi Pusu'nun başrol oyuncusu Necati Şaşmaz dizinin ana karakteri Polat'ın Kuzey Irak başta olmak üzere Ortadoğu'da da ilgi odağı olduğunu söyledi. Gazeteport'a konuşan Şaşmaz, "Başta Kerkük olmak üzere posterlerimiz arabaları ve duvarları süslüyor. Polat karakteri ve dizinin olumlu bir örnek olduğunu düşünüyorum. Polat sonuçta bu coğrafyanın insanı.... Türkiye'nin bu kahramanı ezilmiş halkın sözcüsü olduğu için gönüllerin kahramanı" dedi.

Bir süre önce Necef'te, Kurtlar vadisi oyuncularından Polat Alemdar'a özenen bir çocuğun babasını, "Baba ben Polat Alemdar, ellerini kaldır, kaldırmazsan seni vururum" diyerek öldürdüğünün hatırlatılması üzerine Şaşmaz, "Biz bu işi ayaklarımız yere basarak yapıyoruz. Bu örnek büyük bir yanlış. Kötü örneklere her zaman karşıyız. Biz bunu yıllarca söyledik. Bu bize yapıştırılan bir damgadır. Yanlışları lanse ediyorlar. Biz duruşumuzdan ödün vermeyeceğiz. Dizideki nasihatlerin iyi dinlenmesi gerek" açıklamasını yaptı.