Hadise'den yer değiştirme açıklaması

Hadise, önceki akşam Ankara'da katıldığı davette Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın eşiyle arasında yaşanan 'koltuk krizi'yle ilgili açıklamada bulundu.

Önceki akşam Ankara’daki Japon Vakfı Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2010 Türkiye’de Japon Yılı” açılış töreninde, Japonya’nın dostluk elçisi seçilen Hadise, Ertuğrul Günay ile geceye beraber katıldığı eşi Gülten Günay’ın arasına oturdu. Verilen arada Gülten Günay, Hadise’ye “Sizinle yer değiştirebilir miyiz” diye sordu. Ardından Günay eşinin yanına, Hadise de yan koltuğa geçti. Olayın basına ‘kadınlar arası protokol krizi’ diye yansıması üzerine Hadise’nin bağlı olduğu menajerlik şirketi şu açıklamayı yaptı: “Törende devlet protokolü gereği bir tören akışı ve oturma düzeni bulunmaktadır. Bu düzen bazen törenin ev sahibinin yönlendirmesiyle şekil değiştirebilir. Nitekim dün de sayın bakanımız ve eşleri çok nazik davranışlar içinde bulunmuşlar, hatta bir ara Hadise’yi yanlarına çağırarak sohbet etmişlerdir. Sohbet sonrası ise sanatçı tekrar yerine dönmüştür.”

“2010 Türkiye’de Japon Yılı” açılış törenine, “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisinin Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz da katıldı. Oyuncu, Irak’ta bir çocuğun Polat Alemdar’a özenerek babasını öldürmesi üzerine yeniden gündeme gelen “Dizi şiddete özendiriyor” eleştirilerine yanıt verdi: “Ben olumlu örnek oluşturduğumuzu düşünüyorum. Irak halkı ‘Kurtlar Vadisi’ni çok seviyor. Dizimizin yayınladığı bütün ülkelerde Polat Alemdar ve diğer karakterler herkesin kahramanı. Ezilmiş halkın sözcülüğünü yapıyoruz. Ömer Baba çok güzel nasihatlerde bulunuyor. Çocuklar ve aileler Ömer Baba’nın nasihatlerini iyi dinlesin.”