3 şarkısını 60 bin Dolara sattı

Eurovision'dan sonra Sinan Akçıl'ın yıldızı parladı.

Şarkısı Eurovision'da dördüncü olan Sinan Akçıl, son olarak Gülben Ergen, Ferhat Göçer ve Hande Yener'e 20'şer bin dolardan şarkı sattı.

Eurovision şarkı yarışmasında Hadise'nin seslendirdiği ‘Düm Tek Tek’ şarkısı dördüncü olunca, şarkının bestecisi Sinan Akçıl'ınmüzik piyasasında yıldızı iyice parladı. Düne kadar Nazan Öncel, Sezen Aksu, Serdar Ortaç gibi isimlerin kapısındakuyruk olan isimler, artık Sinan Akçıl'dan beste almak için yarışır duruma geldi.

ÜNLÜLER SIRADA

Müzik dünyasının iki ünlü ismi Gülben Ergen ve Ferhat Göçer de, 2010 yılında çıkaracakları albümler için SinanAkçıl'ın kapısını çaldı. Geçen sene en yüksek fiyatlı bestesini 10 bin dolardan satan ünlü besteci Sinan Akçıl, Eurovision'dan sonra şarkılarına zam yapıp, bestelerinin fiyatını 20 bin dolara çıkardı. Gülben Ergen, yeni albümü için ‘Aşkım' isimli şarkıyı, Ferhat Göçer ise ‘Kızım' adlı şarkıyı Akçıl'dan 20 bin dolar karşılığında satın aldı.

HANDE’DEN ÖVGÜ

Elektronik müzikten tekrar popa dönen Hande Yener de Akçıl'dan 20 bin dolara şarkı aldı. Yener, "Sinan Akçıl'dan bir şarkı geldi, o an yine pop söylemeye karar verdim. Önce single, sonra albüm çıkaracağım" diyerek Akçıl'a övgüler yağdırdı.

Kim bestesini kaça satıyor?

Son dönem yaşanan ekonomik kriz ve müzik sektörünün dijital sektöre yenik düşmesi nedeniyle beste fiyatları düşüşe geçti. 5 yıl öncesine kadar iyi bir beste 100 bin dolara satılırken şimdi yüzde 75 oranında ucuzladı.