Teoman söyledikleriyle şok etti

'Huzur Arıyoruz' programına konuk olan Rock müziğin sevilen ismi Teoman, yaptığı açıklamalarla herkesi şaşırttı.

Rock müziğin ünlü ismi Teoman, dün akşam NTV'de Elif Şafak ile konuk olduğu Banu Güven'in sunduğu "Huzur arıyoruz" programında Kenan Evren'i alkışlayan gençlere "salak" dedi. Programın bir bölümünde bir çok ülke gezerek farklı insanları tanıma şansı yakaladığını anlatan Elif Şafak "Türkiye'nin çok farklı yerlerine gittim, farklı insanlarla edebiyat etkinliklerine katıldım.

Gençler inanılmaz hakikaten. Üniversite öğrencileri, lise öğrencileri çok sorguluyorlar, çok düşünüyorlar" dedi. Elif Şafak'ın lafını kesen Teoman "Öyle diyorsun ama Kenan Evren'i alkışlayanlar da üniversite öğrencileri" diye konuştu. Sinirlerinin bozulduğunu ifade eden Teoman sözlerine şöyle devam etti: "Kenan Evren 'Şu an olsa aynı şeyleri yapardım', dediği televizyon programında, o salakların hepsi (üniversite öğrencileri) alkışladı herifi... İnanamıyorum ya. Sinirlerim bozuldu, siz devam edin neyse."

"Ergenekon meselesini konuşamıyorum"


Öte yandan Teoman programın başında ise arkadaşlarıyla yaşadığı Ergenekon polemiğini anlattı. Teoman, "Geçen gün arkadaşlarımla birlikteydim bunlar ünvesrite mezunu normal insanlar. Okumuş etmiş insanlar. Kendi kendime şöyle düşünürdüm ben, herhangi birisiyle konuştuğun zaman ikna edebilrsin, eğer ki mertsen dürüstsen falan diye... Fakat meğerse o kadar küçük şeylerde en altlarda o kadar büyük problemler varmış ki, ben can ciğer kuzu sarması olduğum arkadaşlarımla ergenekon meselesini konuşamıyorum. Ergenekon meselesinde askerin yaptığı denmiyor tabii ki, ama o mesele açıldığında herkes taklalar atarak önüme geliyor ve peki 'AKP'nin işine yaramıyor bu' diyor. Sanki biz AKP'nin işinin yarayıp yaramadığına göre karar vereceğiz. Normal mertçe konu üzerine" diye konuştu.

Banu Güven'in "Aslında bu konular bir çok yerde ve aile içinde de tartışma konusu olmuyor mu zaman zaman?" sorusu üzerine de Teoman, "Annemle teyzem darbeci mesela ben değilim. (Gülüyor) Annem izliyordur ve gülüyordur şu an. Ya ben böyle konuşmak istiyorum. Darbecilerlede annemle konuştuğum gibi konuşmak istiyorum. Herkes birbiriyle böyle konuşsun" şeklinde konuştu.

Teoman'ın tepki gösterdiği olay 2006 yılının mart ayında Milliyet yazarı Abbas Güçlü'nün Muğla Üniversitesi'nde sunduğu Kanal D'deki "Genç Bakış" isimli programında yaşanmıştı. Programa konuk olan Evren, “İdam cezalarını imzalarken elim titremedi. 12 Eylül darbesini bugün olsa yine yapardım” demişti. Evren'in sözleri üzerinde salonda büyük bir alkış kopmuştu. Güçlü alkışı önce protesto sanmış, ardından da aslında gençlerin Evren'e destek alkışı yaptığı ortaya çıkmıştı.
Aynı programda gençler Evren'e alkışla not vermiş ve ortaya şöyle bir tablo çıkmıştı:

Konuya Hakimiyet: Pekiyi
İnandırıcılık: Pekiyi
Vizyon: Pekiyi
Hitabet: Pekiyi
Samimiyet: Pekiyi
Giyim Kuşam: Pekiyi.
Karizma: Yıldızlı pekiyi