Hakaret davasından karar çıktı

Banu Alkan ve Lerzan Mutlu'nun aralarında bulunduğu 4 sanığın Şarkıcı Seda Sayan'a hakaret ettikleri iddiasıyla açılan davada karar çıktı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, kamuoyunda ''Seda Sayan'' olarak bilinen şarkıcı Aysel Gürsaçar'ın avukatı Fulya Akyıldız ile Lerzan Mutlu'nun avukatı Orhan Batmanoğlu katıldı.

Avukat Akyıldız, bir televizyon programında sanıkların müvekkiline hakaret ettiklerini, müvekkilinin herhangi bir tahrikinin bulunmadığını öne sürerek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Mutlu'nun avukatı Batmanoğlu ise müvekkilinin sunucusu olduğu TV programına konuk olan Nezihe Alkan ve Banu Alkan ile Seda Sayan'ın arasında daha önceden husumet bulunduğunu kaydetti.

Müvekkilinin suçsuz olduğunu savunan Batmanoğlu, Sayan'ın müvekkili hakkında ''hakaret'' içeren ibarelerinin bilirkişi raporu ile tespit edildiğini ve bunu mahkemeye önceki duruşmalarda sunduklarını hatırlattı.

Batmanoğlu, müvekkili hakkında beraat karar verilmesini talep etti.

KARAR

Davayı karara bağlayan hakim, Seda Sayan'ın daha önce sanıklardan Banu Alkan'a sunduğu televizyon programında hakaret etmesi nedeniyle, Lerzan Mutlu'nun televizyon programa katılan Banu Alkan ve Nezihe Alkan'ın ''hakaret'' suçunu işlediklerine hükmetti.
Davada Mutlu ve Yeşim Sezeröz'ün beraatine karar veren hâkim, Banu ve Nezihe Alkan'ı ise ''Hakaret suçundan” bin 800 TL para cezasına çarptırdı.
Banu ve Nezihe Alkan'ın suçu daha önce yapılan hakarete karşılık olarak işledikleri kanısına varan hakim, TCK'nın 129/3 maddesi gereğince suçun karşılıklı olarak işlendiğine hükmederek, sanıklara ceza vermekten vazgeçti.