Begüm Kütük evleniyor!

Erdil Yaşaroğlu ile 3 yıldır birlikte olan Begüm Kütük,'Evlilik için doğru bir insan ve doğru bir zaman olduğunu düşünüyorum' dedi.

Begüm Kütük evleniyor!
Best Model Turkey yarışmasında üçüncü seçildiğinde yıl 2001’di. Hiç mankenlik yapmadı ama isminin önüne hep manken yazıldı. Kariyeri dizilerde şekillendi. ‘Kurtlar Vadisi’ ile yıldızı parladı. Şimdilerde ‘Canım Ailem’de ‘Ceylan’ karakterini canlandırıyor. Bir de sinema filmiyle 5 Şubat’ta izleyici karşısına çıkacak, ‘Romantik Komedi’ ona sinemayla ilgili cesaret verdi. Öyle ki, Hollywood’dan gelen bir senaryoyu okuyor.

Manken diyorlar ama hiç podyumda görmedik seni.
Hâlâ manken yazılması benim de ilgimi çekiyor ama hiç mankenlik yapmadım. Bu ülkede fiziğin düzgünse mankensin. 2001 ‘Best Model Turkey’ yarışmasında üçüncü seçildim. 2001 sonunda ‘Melek’ dizisiyle oyunculuk hayatıma başladım. 2001 yılından bu yana hiç defileye çıkmadım.

Mankenlik ilgini çekmiyor mu?
Modellik çok özel bir meslek. Ciddi spor yapman, yeme-içmene, uyku düzenine çok dikkat etmen gerekiyor. Materyalin vücudun. Ben bu kadar özverili olamam. Kilo alırım, veririm. O kadar zayıf olmak hiçbir zaman istemem. Ayrıca Türkiye’de modellik mesleğinin doğru tanımlandığını ve doğru yapıldığını düşünmüyorum.

Yarışmaya neden girdin öyleyse?
Erkek çocuğu gibiydim. Ne makyaj yapardım, ne giyinmesini ne yürümesini bilirdim. Kaba saba bir kızdım. Öyle olduğu için biraz yürüyüş, biraz makyaj öğrenmek adına resimlerimi yarışmaya göndermişler. Haberim bile yoktu.

Peki yurtdışında yapar mıydın?
Sonuna kadar isterdim. Orada modellik yapınca tüm dünyayı gezme, birçok markanın yüzü olabilme imkanın oluyor.

Seni ‘Kurtlar Vadisi’nde izledik.
Benim adımın ve soyadımın doğru tanımlanması adına ‘Kurtlar Vadisi’ çok ciddi bir dönüm noktası.

Şimdi ‘Canım Ailem’de oynuyorsun. Sonradan diziye dahil olmak zor mu?
Zor bir şey. Çok oturmuş bir ekip, ayrı bir dili ve keyifli iletişimleri vardı. Elinde topla gidersin, aslında oynamak istersin ama bir şey de diyemezsin. İlk bir-iki hafta öyle hissettim. Çok girişken bir insanımdır ama hayran olduğun insanların yanında farklı oluyor. Sonrası benim için çok keyifli oldu.

Dizinin kötü karakterisin...
Ben kendimi asla öyle tanımlamıyorum. Karakteri kendi oyunculuğumla yumuşatmaya çalışıyorum.

Ceylan karakteri gibi başkasını seven ya da evli bir erkeği elde etmek için uğraşır mıydın?
Hiç öyle biri değilim. Büyük konuşmamak gerekiyor ama sınırlar vardır. Evli bir erkek ya da birini seven bir erkek olmaz. Kalbime taş gömerim, yoluma devam ederim. Hayatta da böyle şeyler için mücadele etmem.

Şimdi sinemada izleyeceğiz seni.
Bugüne kadar çok film teklifi aldım. Ama beni heyecanlandırmasını istiyordum. ‘Romantik Komedi’ filminin hikayesi ve oynayacağım karakter beni çok heyecanlandırdı. Bunun yanında ‘Gecenin Kanatları’ filmi için Beren Saat’in annesi rolünde oynayacak birini arıyorlardı. Bana sarışınım diye olmaz dediler. ‘Oyuncuyum ben, saçımı boyatırım her şeyi yaparım’ dedim. Kabul ettiler.

‘Gecenin Kanatları’nda siyah saçlısın.
Türkiye’de insanlar beni soğuk, mesafeli, sarışın, renkli gözlü olarak kafalarına oturtmuşlar. Oysaki bu kızı çok değiştirebilirsin. Kahverengi lens de kullanabilirim. Biraz da bu değişimi gösterebilmek adına çaba harcadım. ‘Gecenin Kanatları’ filminde saçımı siyaha boyattım. Küçük bir sahneydi ama, Serdar Akar’ın filmi olduğundan çok keyif aldım.

Peki şunu yapman dediğin...
Gerçekten bu ülkede bazı şeyler kavramsal olarak çok farklı düşünülüyor. Kim bir filmde biriye öpüşüyor olay oluyor ve filmin o karesi hatırlanıyor. Çok üzücü ama bunu aşmak için eğitim şart. Bugüne kadar ekranda kimseyle öpüşmedim. Bunu bir avantaj olarak söylemiyorum. Benim tercihim değil, öyle bir proje olmadığı için olmadı. Çok muhteşem bir ilişkiyi canlandırıyorsam ve öpmem gerekiyorsa öperim. Çünkü gerçek hayatta bunu karşılığı var.

Sevgilin Erdil Yaşaroğlu bu konuda seni sınırlıyor mu?
Entelektüel adam ama o da bir erkek sonuçta. Üç senedir hiçbir şeyime karışmadı sadece fikrini söyledi. Zaten kafamız aynı çalıştığı için ortak fikirleri yakalıyoruz. Uyumluyuz.

Peki nasıl gidiyor ilişkiniz?
İyi gidiyor. Keyfimiz yerinde. Hemen yüzüğümü göstereyim.

Evlenme teklifi... Süper, teklif nasıl oldu?
Tam bir Erdil Yaşaroğlu teklifiydi. Sürprizli ve çok eğlenceli, mizahçı bir insanın yapabileceği maksimumda bir teklifti.

Ne dedi sana?
Detayları bize kalsa daha iyi olur.

Düğün tarihi belli mi?
Şimdilik bir gün yok aklımızda. Erdil’in çok yoğun bir hayatı var. Benim de öyle. Evlilik çok ciddi mesai isteyen bir şey. İkimiz de en güzel şekilde olmasını istediğimiz için çok temkinli davranıyoruz. İlk günden beri birbirimizden bu kadar emindik. Doğru bir insan ve doğru zaman olduğuna inanıyorum. Bundan sonrası kısmet.

Evlendikten sonra da oyunculuğa devam, değil mi?
Erdil’le bizim ilişkimiz birbirini çok destekleyen bir ilişki. Her anlamda bana destek oluyor. Tartışıp ortak noktada buluşabiliyoruz. Asla bırakmayı düşünmüyorum.

‘TWİTTER TEŞHİRCİLİK DEĞİL’

Okulda voleybol takımındaydın, hâlâ devam ediyor mu voleybol sevdan?
Hâlâ oynuyorum, grupları organize ediyorum, maç yapıyoruz.

Kendinle ilgili bir sırrını söyler misin?
Motora binmeyi çok seviyorum. Küçüklüğümde Çeşme’de hep motorla büyüdüm. Büyüyünce ailem bunu engelledi. Bir sürü motor elbiselerim var, kaskım, eldivenlerim, ayakkabılarım. İtiraf ediyorum. Ailemin haberi yok. Bir de Erdil’in motoru var, motorla geziyoruz.

Bir ilişkide asla nelere katlanamazsın?
Karşımdaki insanın gerginliği çok fazlaysa, aksi ve negatif bir insansa onun elektriğine katlanamam. Ayrıca kısıtlanmaya katlanamam.

Peki Twitter, Facebook gibi paylaşım sitelerine dahil olmayı nasıl buluyorsun?
Bayılıyorum. Twitter son günlerde en keyif aldığım, en eğlendiğim site. 140 harfle o an ne düşündüğünü yazıyorsun. Arkadaşına söyleyeceğin şeyi oraya yazıyorsun. Aynı zamanda birçok kişiyi de takip ediyorsun. Yazanlar teşhirciymiş, okuyanlar da röntgenciymiş gibi bir muhabbet döndü. Bunun bir teşhir duygusuyla yapıldığını düşünmüyorum.

‘Ah keşke’ bu rolde ben oynasaydım dediğin bir proje oldu mu?
‘Mouline Rouge’ filminde Nicole Kidman’ın yerinde olmak isterdim. Çok güzel bir prodüksiyon, güzel kostümler, çok güzel bir müzikal.

Sesin nasıl?
Çok iyi değil ama bu sene ses eğitimi almak istiyorum. Hocam “Bir sene sonra arya söyleyebilirsin” dedi. Bence herkesin içinde yetenek var.

Şan dersi alıyorsun sonra seni şarkıcı olarak görecek miyiz?
Hiç öyle hayallerim yok. Ben çok keyif aldığım bir şey yapıyorum. İnsanlar bunun için size para ödüyor. Sadece önüme çıkan fırsatları iyi değerlendirmek istiyorum. Okul arkadaşı kontenjanından söylüyorum, Hollywood senaryosu okuyorum. Olabilme ihtimali yüksek.

Senaryo kimin, konu ne?
Şimdilik işin çok başındayım, detaya girmesem daha iyi olur.

BEGÜM KÜTÜK
* Begüm Kütük’ün adı ‘Kurtlar Vadisi’nde Baron’un kızı Safiye’yi canlandırdığı dönemde dizinin yapımcı ve senaristi Raci Şaşmaz’la birlikte anılmıştı.

* Üç yıl önce Antalya Altın Portakal Film Festival’i boyunca Begüm Kütük ve Tamer Karadağlı’nın yakınlaşması magazin sayfalarında ‘Aşk mı yaşıyorlar?’ sorusunu beraberinde getirmişti. İkili haklarında çıkartılan aşk söylentilerini “Biz eski arkadaşız“ diye yanıtladı.

ERDİL YAŞAROĞLU
* Erdil Yaşaroğlu yakın geçmişte Şebnem Dönmez’le aşk yaşamıştı. Dönmez, daha sonra yönetmen Ezel Akay ile evlenerek sürpriz yapmıştı.
* Geçen aralıkta Erdil Yaşaroğlu televizyon programına konuk olduğu Pelin Batu ile aynı gece Taksim`de görüntülenmişti. İkilinin soruları yanıtsız bırakması dikkat çekmişti.