'Kızlarınızı manken yapıp harcamayın'

Ailelere uyarılarda bulunan manken Aysu Baceoğlu, 'Kızlarınızı manken yapıp harcamayın' dedi.

Manken Aysu Baceoğlu, ayrıldığı sevgilisinin kendisini ölümle tehdit ettiğini; bu yüzden estetik ameliyat ile yüzünü bile değiştirmeyi düşündüğünü söylemişti. Bugün gazetesinden Şebnem Özcan'a konuşan Baceoğlu, bu sözünü doğruladı. Ünlü manken, yaşadıklarını anlatırken genç kızlara da uyarılarda bulundu. İşte o röportaj...

Aysu, yaşadıkların memleket meselesi haline geldi. Sen, "Ölüm tehditleri alıyorum" diyorsun ama karşı taraf bunu inkar ediyor. Gündeme gelmek için mi uyduruyorsun bunları?

Ben şizofren değilim. Durup dururken evde oturup bunları kurmuyorum. Kimse kalkıp birisini savcılığa şikayet etmez. Ben artık bana gelen mesajlardan, tehdit telefonlarından, bunları kamuoyuyla paylaşma mecburiyetinde kalmaktan utanıyorum.

Sana ne diyor o mesajlarda?

Mesela o mesajlardan birinde "Benden başkasıyla görüşürsen seni bir kere değil 100 kere öldürsem de doymam" diyor.

En baştan başlayalım, Murat Bey'le nasıl tanıştınız?

Murat Varol'la Facebook'ta tanıştık.

' KİMSEYE AŞIK OLMADIM'

Başta Murat Bey'e aşık mıydın?

Bugüne kadar hiç kimseye aşık olmadım. Bana ilgi, şefkat gösteren erkeğin yanında oldum.

Neden?

3 yaşında babamı kaybettim. Benim babam hayatta olsaydı Murat bunları bana yapamazdı.

Arkadaşlığınız ne kadar sürdü?

1 sene 3 ay. Psikolojik şiddet de gördüm, tartaklandım da. Murat benim ağzımı burnumu kırmadı, duvarlara vurmadı ama tartakladı.

Neler yaptı sana?

Obsesif takıntılı biri. Telefonlarım günde belki bin kere aranıyor. Bu adam yemek de mi yemiyor, tuvalete de mi gitmiyor?

Üç telefonumu durmadan arıyor. Facebook'umun şifresini kırmış, kendisi giriyor. Benim arkadaş listemdeki insanlara mesaj gönderiyor. Şoförümü işten çıkardım, evdeki kadını da öyle. 4 gün sonra Murat onu işe aldı. Şoförüm ve evdeki kadınım casusluk yapıyordu.

BAŞKA BiR ŞEHRE TAŞINIYORUM

Şu anda içinde bulunduğun psikolojiyi anlatsana?

5 kilo verdim. Bir şey yiyip içemiyorum. Yüzüm çöktü. Psikolojim bitik, sinir sistemiz bozuk. Günde iki tane sinir ilacı kullanıyorum, aptal gibi dolaşıyorum etrafta, şu halime bakın ruh gibi oldum. Her şeyi göze aldım. Böyle bir röportajı yapmak kolay değil. Bunun faturası bana kesilecek. İnsanlar benden uzaklaşıyor. İş yapamayacağım. (Ağlıyor) Ailem bu şehirde yaşamamı istemiyor.

İstanbul'da güvenli değil misin?

4 aydır İstanbul'da yaşamıyorum. Kanun kaçağı gibi sırtımda çantam Murat'tan kaçabilmek uğruna şehir şehir dolaşıyorum. Karı koca arkadaşlarımın evinde ya da otellerde yaşıyorum. Başka şehre taşınıyorum. Küçücük bir ev olacak. İstanbul'u terk ediyorum.

'ANNELER KIZIM İYİ BİR YERE KAPA ATAR DİYOR'

Senin gibi manken olup, bu parıltılı dünya içinde yaşamak isteyen genç kızlara ve onların ailelerine ne demek istersin?

Bu yaşadıklarım genç kızlara ibret olsun. Bu saatten sonra kimse kızını manken yapmasın. Ailelere söylüyorum, ne doğru dürüst bir ajans kaldı bu piyasada, ne de iş. İyi insanlar yok çevrede. Bizim çevremizdeki erkekler varlıklı olabilir, iş güç sahibi olabilir ama onlardan koca olmaz. Bizim meslek dışarıdan yaldızlı görünür. 4 sene evvel günde üç tane işe gidiyordum. Şimdi para kazanamıyorum. Bazı anneler, mankenlikten çok para kazanılıyor ya da kızım iyi bir yere kapak atar evlenir, sanabilir. Yok böyle bir şey düşünmesinler. Kızları harcanır. Bu saatten sonra kızlarına sahip çıksınlar. Annesinin dizlerinin dibinde otursunlar. Okusunlar. Ama manken olmasınlar. Türkiye'de mankenlik mesleği bitti. Biz son mohikanlarız. Aysu Baceoğlu, Aysun Kayacı, Ece Gürsel ve bitti. Üstümüz yok, olmayacak. Kızımı manken yaparım çok para kazanır, iyi ve zengin bir koca bulur zannetmesinler. Türk filmiydi bu ve bitti.

MANKENİN ADI YİYİCİYE ÇIKMIŞ

İlişkiniz boyunca sana değerli hediyeler aldı mı?

Kaç senedir bu işi yapıyorum bir evim yok. Oturduğum ev kira. Ben neyin bedelini ödüyorum? Bana neyin bedelini ödetmeye çalışıyorsunuz? Mankenlerin adı çıkmış para yiyiciye. İnsanlar da düşünebilir. Acaba bu kız, bunun çok mu parasını yedi de bu adam bunu bırakmıyor. Ben Murat'ın evini mi aldım, yoksa sattırdım mı? Bana pırlantalar mı verdi? Eğer vermiş olsaydı lanet olsun deyip bunları da geri verirdim. Yediğimiz içtiğimiz yemeklerin faturasını ödememi mi istiyor, nedir bu yaptığı?

Para kazanamıyorsunuz öyle mi?

Defile kalmadı. Kim defile yapıyor? Yıldırım Mayruk ve diğer iyi modacılar... Paraları kendileri koyuyor ceplerine. Hiçbiri beş kuruş para vermiyor. Sponsor buluyorlar, yardım adı altında herkes cebini dolduruyor.

GÜLŞEN VE NEFİSE AYNISINI YAŞAMIŞ

Daha evvel Gülşen'le evliydi, Nefise Karatay'la da bir ilişki yaşadı, bu konuda onlardan destek gördün mü?

Hayır, görmedim. Gülşen, Nefise benim kadar cesaretli değil. Onların da bir şeyler yaşadıklarını biliyorum açıkçası. Gerçi Gülşen bu röportajı yapsaydı, ben Murat'ın eski sevgilisi olsaydım, "Murat'ın geçmişindeki kadınlardan destek bekliyorum" deseydi belki ben de ses çıkarmazdım. Ama en azından bir arayıp, "Geçmiş olsun" demesini isterdim. Bir kadın olarak yanımda olmalarını isterim. Ben yapar mıydım, belki yapmazdım niye? Tekrar dönüp dolaşıp bana uzanmasın, benimle uğraşmasın diye... Onların da yaptığı bu.