Türkiye'ye geliyor

Paris Hilton'un defilesi TOÇEV'e destek amacıyla podyuma çıkarılacak.

CNR Holding Satış Koordinatörü Selçuk İçinsel, 24-26 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleşecek İstanbul Moda Fuarı'na ABD, Orta Doğu, Körfez ve Uzak Doğu'dan önemli alıcıların geleceğini bildirdi.

İçinsel, CNR expo Fuar Merkezi'nde 24-26 Ocak 2010 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Moda Fuarı'nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, finansal krizden sonra tüketimin batıdan doğuya kayması sonucu İstanbul'un doğu ve batının buluşma noktası olduğunu belirtti.

Rusya'nın en büyük üst giyim mağazalarından Laplangia ve Bizon'un katılım için başvurduğunu ifade eden İçinsel, şöyle konuştu; ''Yurt dışındaki moda tekstil ve hazır giyim dernekleri ve ticaret odaları ile işbirliğine gittik. Yunanistan ve Bulgaristan tekstil ve hazır giyim dernekleri 120'şer kişilik alım grubu ile İstanbul Moda Fuarı'nı ziyaret edecek. Suudi Arabistan'ın en büyük zincir mağazası Saudi Home'un satın alma grubu İstanbul Moda Fuarı'na ilk defa gelecek. Ayrıca Japonya'nın en büyük 4 zincir mağazasının satın alma grupları da fuarı ziyaret edecek. Bunlar arasında HP France ve PR 01'de yer alıyor. Ürdün ve Romanya tekstil ve hazır giyim dernekleri de 10'ar kişilik alım grubu getiriyor. Sırbistan Ticaret Odası'ndan da 8 kişilik bir alım grubu gelecek. İskandinav ülkelerinden Danimarka'nın önemli markası BJM 4 satın almacısını fuara gönderiyor. Ayrıca İsveç Moda Derneği ve Stocholm Ticaret Odası ile işbirliği yaptık. 20 kişilik alım grubu ziyaret edecek. ABD'den gelecek Dan Morris Apparel'in satın alma sorumlusu da fuara katılacak. ABD, Fransa, İngiltere, İspanya, Danimarka, Hollanda, Lübnan, Rusya, Suudi Arabistan, Polonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin'den bireysel olarak katılım bildiren firmalar var. Katılımcı ülkeler ise, ABD, Yunanistan, Polonya, Almanya, Çin, Hindistan, Mısır ve Kazakistan. Görülüyor ki İstanbul yakın zamanda fuar ve kongre kenti olma yolunda güçlü bir aday.''

İçinsel, bu etkinliği, sadece fuar olarak değil, sosyal sorumluluk amacıyla da gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Türk ve Avrupa modasının aynı podyumda görücüye çıkacağını ifade eden İçinsel, fuarın birinci gününde Modacı Emel Yıldırım'ın Home Store için hazırladığı ilkbahar-yaz defilesinin Yasin Soy'un kareografisiyle Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfına (TOÇEV) destek için sunulacağını ifade etti.

İçinsel, fuarın ikinci gününde ise moda ikonu Paris Hilton'un defilesinin TOÇEV'e destek için podyuma çıkarılacağını anlattı.

Selçuk İçinsel, Türkiye'de ilk kez bir fuara katılan Paris Hilton markasının İtalya'daki tasarım grubunun da markanın Türkiye Temsilcisi Combitalia firmasının girişimiyle fuar için İstanbul'a geleceğini bildirdi.

İçinsel, şu ana kadar fuara yaklaşık 75 firmanın kayıt yaptırdığını, bu sayının 125'e çıkmasının beklendiğini kaydetti.

''700-800 KİŞİNİN DEFİLELERİ İZLEMESİNİ BEKLİYORUZ''

TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun ise ilk defa bir sivil toplum kuruluşunun fuarda yer alacağına dikkati çekerek, diğer sivil toplum kuruluşlarının da böyle etkinliklerde yer almasının önemli olduğuna değindi.

Türkiye genelinde 3 milyon çocuğa ulaşabildiklerini anlatan Uygun, binden fazla çocuğu okuttuklarını, fuardan sağlanan destek ve diğer çalışmalarla beraber bu sayıyı 5 bine çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Home Store Tasarım Koordinatörü Emel Acar ise bu fuara özellikle TOÇEV için gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi için katıldıklarını belirterek, ''Her şey çocuklarımızın eğitimi için'' dedi.