Reklam zengini ünlüler

Televizyon dünyasının gözde isimleri oynadıkları reklam filmleriyle servetlerine servet katıyor. Cem Yılmaz ve Hadise 2.5 milyon dolar ile listenin başını çekiyor.

Cem Yılmaz: Bugüne kadar pek çok şirketin reklâmlarında rol aldı. Son olarak Türk Telekom'un reklam yüzü olarak izleyici karşısına geçti. Yılmaz'ın 1.5 yıllık çalışma için 2.5 milyon dolara anlaştığı konuşuluyor.

Uğur Yücel:
Selva Makarna ünlü yüzle çalışmayı tercih etti. Altı aylık sözleşme için 250 bin lira aldığı konuşulan Uğur Yücel marka bilinirliğini yüzde 69'a taşıdı.

Ata Demirer: Ünlü komedyen, bir ADSL firmasının reklâmlarında görüyoruz. Daha önce de bir beyaz eşya firmasının reklâmlarında rol alan Demirer’in, orada oynadığı 3 reklam filmi karşılığında 250 bin dolar aldığı söylenmişti.

Demet Akalın: Yaptığı şarkılarla yaza damgasını vuran ünlü şarkıcı Demet Akalın da Turkcell'in reklam yüzlerinden biri oldu. Dört bölüm olarak anlaşma yapan Akalın'ın reklamlar karşılığında 600 bin dolar aldığı konuşuluyor.

TRANSFER BİLE OLDU

Beyazıt Öztürk: Erdal Özyağcılar ile birlikte banka reklamında oynayan Beyaz, 2 yıllık anlaşma yaptı. 1 milyon dolar aldığı konuşulan ünlü şovmen servetine servet kattı.

Seda Sayan: Bir içecek firmasının yüzü olan Seda Sayan, firmaya önemli bir satış başarısı getirdi. 2 milyon dolara Lays'e transfer olan ünlü şarkıcı, 2010 yılında elinde cipsle tüketicilere seslenecek.

Şahan Gökbakar: Bir iletişim firmasının yüzü olarak Recep İvedik kılığında ekranlarda karşımıza çıkan Gökbakar 2 yıllık anlaşma karşılığında 2 milyon dolar aldığı söyleniyor.

KRİZE RAĞMEN BAŞARI


Sibel Can: Ünlü sanatçı, Kaşmir Halı ile 5 yıllık reklam sözleşmesi imzaladı. Krize rağmen şirket yüzde 25 büyüdüğünü açıkladı. Can'a bir milyon dolar ödeme yapıldı.

Acun Ilıcalı:
Firma tarafından kamuoyu ile paylaşılmasa da Coca Cola'nın yeni reklam yüzü olan Ilıcalı'nın yaklaşık 1 milyon dolar aldığı iddia ediliyor.

Hadise:
Daha önce Hepsi grubuyla ve Nil Karaibrahimgil ile kadınlara seslenen Penti, bu yıl ise çoraplarını Hadise ile ekranlara taşıdı. Daha önce de bir içecek firmasının reklam yüzü olan Hadise son reklamdan yaklaşık 2,5 milyon dolar para kazandı.