Alara Uzan'ın rekor nafaka talebi!

Eşi Cem Uzan'a 'şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle 'çekişmeli' boşanma davası açan Alara Uzan, yüklü miktarda tazminat talebinde bulundu.

Alara Uzan, 12 yıl önce şirket sözleşmesi gibi bir “evlilik sözleşmesi”yle hayatını birleştirdiği Cem Uzan ile hayat yolunu “resmen” ayırıyor. Alara Uzan, hakkında tutuklama kararı çıkması üzerine Fransa’ya kaçarak iltica talebinde bulunan 2 çocuğunun babası Cem Uzan’a Beykoz Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. Alara Uzan, “şiddetli geçimsizlik” gerekçesiyle verdiği dilekçesinde davanın “çekişmeli” olduğunu bildirdi.

AYLIK 80 BİN TL NAFAKA

Alara Uzan, boşanma dilekçesinde Cem Uzan’dan 1 milyon 750 bin TL tazminat tabelinde bulundu; kendisine 40 bin, her 2 çocuğuna da 20’şer binden olmak üzere toplam 80 bin TL aylık nafaka bağlanmasını istedi. Alara Uzan, eşinin “kaçak” olmasını gerekçe göstererek 2 çocuğunun velayetinin de
kendisine verilmesini talep etti. Mahkeme hâkimi, Alara Uzan için 10 bin, çocuk başına 3’er bin TL olmak üzere aylık toplam 16 bin TL “tedbir nafakası” bağladı. Çocukların velayeti geçici olarak anneye verildi.

Uzanlar’ın evlilik sözleşmesinde neler var?

Alara Uzan ile Cem Uzan’ın 5 Kasım 1997’de kıyılan nikâhtan 5 gün önce, New York’ta noter huzurunda evlilik sözleşmesi imzaladıkları ve sözleşmenin şu noktaları ihtiva ettiği öne sürülüyor:

◊ Aldatma halinde Alara Uzan tüm haklarını kaybederken, Cem Uzan 2 milyon Dolar ek tazminat ödemeyi taahhüt etti.
◊ Boşanma halinde Alara Uzan, Uzan Ailesi’ne ait varlıklarda hak iddia edemeyecek, ama Cem Uzan milyonlarca Dolar ödeyecek.
◊ Sözleşmeye göre 10 yıl evli kalınması halinde Cem Uzan, Alara Uzan’a 4 milyon Dolar ödeyecek.
◊ Evliliğin 12 yılı doldurması halinde Alara Uzan, toplam 5 milyon Dolar alacak.
◊ Birinci çocuk için yıllık 300 bin Dolar, ikinci çocuk için 400 bin Dolar ödeme yapılacak.
◊ Ayrılma durumunda Alara Uzan’a ayrıca 5 bin Dolar aylık kira ödemesi yapılacak.

İHANET MADDESİ

Evlilik sözleşmesinde “ihanet” de tazminata bağlandı. Alara Uzan, eşini aldatırsa, tüm parasal haklarından vazgeçecek. Cem Uzan evliliğin ilk 5 yılında eşini aldatırsa Alara Uzan’a ekstra 2 milyon dolar ödeyecek. Boşanma, evliliğin 5. yılından önce olursa ve birden çok çocuk doğmuşsa, Cem Uzan 5 yıl boyunca ev kirası için eşine her ay 5 bin Dolar'a kadar ödeme yapacak.