General kızından 'Demokratik Açılım'a destek

Demokratik Açılım'a destek veren Lale Mansur,'Hep sanatçılardan destek' deniyor,neden futbolcular bir şey söylemiyor. Yoksa onlar Mars'ta mı yaşıyor' diyerek tepkisini dile getirdi.

Ünlü sanatçı Lale Mansur, Demokratik açılımla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mansur Tokat'ta yaşanan hain pusudan sonra gerilen demokratik çözüm tartışmalarına ilişkin olarak, "Gencecik insanlar patır patır ölüyor. 17 bin 500 faili meçhul cinayet var” dedi. Açılıma destek konusunda Mansur, "Barış ortamı için birçok sivil toplum örgütü çaba gösteriyor. ‘Hep sanatçılardan destek’ deniyor. Benim de bu sinirime dokunuyor. Neden futbolcular bir şey söylemiyor. Yoksa onlar Mars'ta mı yaşıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

SUÇLU DERİN DEVLET
Bu olaylarda derin devletin büyük suçu olduğunu söyleyen sanatçı, "Onların dağa çıkmasının sebebi derin devlet. Özellikle Diyarbakır Cezaevi’nin çok büyük bir işlevi var. Kürt yoktur diyeceksiniz. Sonra da terörist oldu diyeceksin. Biz eşit vatandaş olsaydık böyle bir şey yaşayacak mıydı” diye konuştu. General kızı olduğunu anlatan Mansur, Ergenekon’dan yargılanan kuvvet komutanları hakkında, "Nokta'da yayınlanan günlükler Özden Örnek'e ait olduğu belli. Yavaş yavaş değişiyor . Suç işleyen kişi kuvvet komutanı olsa bile yargılanabiliyor" dedi.