'Bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez'

Gülben Ergen'le eşi Mustafa Erdoğan, kardeşliğin mektubunu yazdı.

İşte o mektup...

Hepimiz savaşın olmadığı, annelerin ağlamadığı, kan akmadığı bir Türkiye istiyoruz. Biz sanatçılar ya da büyük kitlelere ulaşabilen her kim varsa bunu desteklemeliyiz. Hiçbir detaya bakmadan; savaş olmayacaksa, anneler ağlamayacaksa ve gençler ölmeyecekse destek veriyorum. 30 yıldır hepimiz bu haberlerle kahrolmuyor muyuz? O yüzden çok doğru bir açılım.

HER DİL GÜZELDİR

Ben insanlara Kürt ya da Türk diye ayrımcı gözüyle bakmıyorum. Mustafa ile hem çok iyi dost, hem çok iyi arkadaşlık ve karı-koca ilişkimiz var. Kürtçe şarkı biliyorum ama söylemiyorum çünkü o tarz programlara katılmıyorum. Eğer söylemem gereken bir yer olursa tabii ki söylerim. Her dil güzeldir. Ben Kürtçe'yi, Lazca'dan, Arapça'dan ayırmıyorum.

ACILARIMIZ AYNI

Onu da bizim dillerimizden ayrı görmüyorum. Sanatçıların Kürtçe şarkı söylemesini destekliyor, bunu eleştirenlerin ise ayrımcılık yaptığını düşünüyorum. Çocuklarım da tabii ki Kürt biriyle evlenebilir. Benim için insanlık ve barış her şeyin üzerinde... Tokat'ta verdiğimiz 7 şehidin acısını, ben de Mustafa da aynı büyüklükte hissettik. Bizim isteğimiz bir daha hiçbir annenin gözünün yaşlı olmaması.

İYİ GÜNLER YAKINDA

Atılan adım çok doğru ve gecikmiş bir adım. Keşke yıllar yıllar önce çözülseydi? 30 yıl kaybettik ve Cumhuriyet tarihi boyunca süregelen sorunun bir sonucu bu. Şu anki duyarlılık umut ve coşku verici. Ben bu tip dönemlerde çok umutlu olurum ama bir yandan da korkarım. Türkiye'de ne zaman iyimser bir rüzgar esse arkasından kötü şeyler gelir. Bu sefer öyle olmayacak inşallah. Çünkü o kötü şeyi yapanlarla ilgili de bir yargı süreci işliyor, Ergenekon gibi.

BİZ DE MAĞDURUZ

Biz bu sürecin aynı zamanda mağdurlarıyız; hem Hakkarili olarak hem de faili meçhullerde yakınını kaybetmiş birisi olarak. İçişleri Bakanı'nın dediği gibi Kürt sorununu çözmüş bir Türkiye uçuşa geçecektir. Bu meseleyi çözen parti hem Türkiye'de hem dünyada önemli bir misyon üstlenecek, çok büyüyecek.

FARKLILIK AŞKTIR

Bu başarı, bu dönem komutan ve bürokratlarının başarısı olacak. Herkes pay almalı. Bahçeli de, Baykal da tebrik edilmeli. Gülben'le Türk ve Kürt olmamızın sorununu yaşamıyoruz. Birbirine benzeyenler birbirini sevemezler... Aşkı besleyen bu farklılık zaten...