Memati Muğla'da

Kurtlar Vadisinin Memati'si Gürkan Uygun, “Belen” filminin gala gösterimi için geldiği Muğla'da üniversite öğrencilerine dizilerin olumsuz taraflarından etkilenmemelerini önerdi.

Belen filmi’nin gösteriminin ardından öğrencilerin sorularını cevaplandıran ünlü oyuncu Uygun, kendisi, yaşamı ve dizi hakkında bilgi verdi. Kurtlar Vadisinde 7 yıldır Memati Baş karakteri ile oynadığını ve bu rolün kendisi ile özdeşleştiğini belirten ünlü oyuncu Gürkan Uygun, “Askerden döndükten sonra hemen Kurtlar Vadisi dizisinde göreve başladım. Dizi büyük bir ilgi ile 7 yıldır devam ediyor” dedi.

Kurtlar Vadisi dizisi sona erdikten sonra gelecek bütün projelere açık olduğunu belirten Gürkan Uygun, “Dizi sona erdikten sonra gelen teklifleri değerlendireceğim. Hatta sinema ve dizi tekliflerinin yanında tiyatrodan da teklif gelirse, seve seve oynarım. Kurtlar Vadisi çekimleri günde 12-13 saatimi alıyor. Böylelikle sosyal yaşamım hiç yok. Bazı günler dizi çekimlerimiz sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor” diye konuştu.

Ailelere kız çocuklarını okutmaları yönünde mesajı veren Gürkan Uygun, şunları söyledi: “Dizilerin gençliği olumsuz etkilediği yönündeki düşüncelere katılmıyorum. Çünkü bunlar sanal, yani gerçek olmayan hikayeler. Bu dizilerden etkilenmemek için eğitim düzeyimizin iyice artması gerekiyor. Örneğin bizim dizimiz çok aksiyonlu ve silahlı bir dizi. Ama bu dizide bizler sadece senaryoyu canlandırıyoruz”
Kendisinin dizideki karakterin tam tersi bir yapıda olduğunu ve duygusal bir yapıya sahip bulunduğunu belirten ünlü oyuncu Gürkan Uygun, “Ben normal yaşamımda ailem ve tüm çevreme göre çok mülayim bir yapıdayım. Dizimdeki rolüm nedeniyle sert olmak zorundayım. Ama gerçek yaşamımda beni iyi tanıyanlar çok iyi bilir ki, çok sevecenim, çok duygusalım” ifadelerini kullandı.
Muğla Gençlik Merkezi gönüllülerinin çektiği Belen Filmini çok beğendiğini ifade eden Uygun, “Bu imkansızlıklar içinde gençler çok iyi bir iş becermiş. Bu nedenle hepsini kutluyorum. Gençler bu tür projelerin içinde mutlaka yer almalı. Bu tür gençler mutlaka desteklenmeli” diyerek, konuşmasını tamamladı.