İtalya Başbakanı Berlusconi ile havuzda röportaj yapmak istiyor

Taraf Gazetesi'nin sivri dilli Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ile yaptığı röportajla gündeme damga vuran Helin Avşar'ın,şimdiki hedefi İtalya Başbakanı Berlusconi ile havuzda röportaj yapmak.

Şamdan Plus'a röportaj veren Helin Avşar   hakkında çıkan tüm iddialara ve dedikodulara yanıt verdi.

Daha önce birçok farklı iş denediniz ama hiç biri istediğiniz gibi gitmedi. Sizce bu defa ilk kez doğru yere mi dükkan açtınız?

Aslında çok fazla iş denemedim ama böyle yazıldı. Yurt dışında okurken yaz tatillerinde İstanbul'a geliyor ve staj yapıyordum. Bir dönem Kanal D'de ve bir reklam ajansında staj yaptım. Bunlar iş değildi. Esas iş olarak tekstille ilgilendim. İki tane de mağaza açtım. Onların arkasında atölyem vardı ama o zaman yaşım 25'di. İşin içine çok fazla girmiştim ve her şeyiyle ilgilenmeye çalışıyordum ama açıkçası altından kalkamadım. Tekstil çok zor bir meslek ve o işi iyi bilmek lazım. Yoksa batarsınız . İyi ki de olmamış, demek ki bana göre bir meslek değilmiş. Bundan ders çıkarmış oldum. Gerçekten de dediğin gibi bu meslekle, gazetecilikle ilk defa doğru yere dükkan açtığımı düşünüyorum. Zaten benim bir internet sitem vardı ve orada da yazılar yazıyordum. Şu an o kadar mutluyum ki. Güzel bir kurumda ve güzel bir ekiple çalışıyorum. Kendimi ilk defa ifade edebiliyorum.

Şöhretli insanların yakınları biraz maymun iştahlıdır derler. Birçok işe el atarlar, işten işe atlarlar. Siz de böyle biri misiniz?

Öyle bir şey yok. Örneğin tıp okuyan bir insan da işsiz kalabiliyor ve başka meslekleri denemek zorunda kalıyor. Biz ünlü yakını olduğumuz için bize böyle bir yafta yapıştırılıyor. Artık ben hiç tınmıyorum, kim ne derse desin...

Birkaç aydır yaptığınız röportajlarla büyük ilgi uyandırıyorsunuz. O röportajları gerçekten de siz mi yapıyorsunuz?

Nasıl yani, aksi mümkün mü? Benim dışımda kim yapacak! Böyle söylentiler benim de kulağıma geldi ama inanın sadece şaşırıyorum. Ben yeni yeni röportaj yapmaya başladığım için sorularımı hazırlar, gazeteye götürürüm ve oradaki üstlerime danışırım. Onun dışında yaptığım işin her şeyiyle ben ilgileniyorum.

Bu kadar kısa sürede bu kadar ses getireceğinizi düşünüyor muydunuz?

Kısa dönemde ses getirmek kimine göre iyi kimine göre de kötü bir kavram. Çünkü ileride çok üst düzey işler yapamayabilir ve üzülebilirim bu yüzden ve bunun farkındayım. Ancak kendimi çok iyi tanıyorum ve kendime telkin edebiliyorum. Olmasa olmaz diyebiliyorum. Benim karakterimde başka biri olsa belki çok yıkılırdı.

Çabuk vazgeçen biri misinizdir?

İleride belki başka bir şey yapmak isteyeceğim. Kim bilir belki bir köşe yazmak veya daha başka bir şey.... Henüz işin başındayım atacağım adım çok.

Otuzlu yaşların başında genç bir kadın olarak 10 sene sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?

Çok iyi bir köşe yazarı olmak isterim ama röportajlara da devam ederek. Çünkü röportaj yapmak bambaşka bir duygu. Her gittiğiniz insandan başka başka şeyler öğreniyorsunuz ve bu sizin ufkunuzu açıyor. Ayrıca çekimlerde çok eğleniyorum. Asla röportaj yapmayı bırakmak istemem.

Röportaj yaparken sizi en çok zorlayan hangisi? Konuşacağınız kişiyi bulmak mı, soru çıkarmak mı yoksa fotoğraf çektirme kısmı mı?

Fotoğraf çektirmek çünkü kafamda birkaç gün önceden güzel bir konsept yaratıyorum. O gün geliyor ve 'Allah'ım şimdi bu konsepti nasıl söyleyeceğim' diyorum. O konuda biraz ter döküyorum açıkçası.

Hiç röportaj talep ettiğiniz ve kabul etmeyen kişi oldu mu?

Şu ana kadar olmadı. İkna etmenin bir yolunu buldum hep. Ancak hala iki-üç kişi var birkaç aydır peşinde olduğum ve her gün röportaj için aradığım.

Röportajlarınızda konuştuğunuz kişiden daha çok sizin fotoğraflarınız öne çıkıyor eleştirilerine ne diyorsunuz?

Bu iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum. Bundan sonraki röportajlarımda konuştuğum kişi öne çıkacak. Daha dengeli bir biçimde yapmaya çalışacağım.

Röportaj yapan öteki gazeteciler gibi sizin de büyük büyük fotoğraflarınız sayfada yer almasaydı yine tatmin eder miydi sizi bu meslek?

Bilmiyorum tatmin olur muydum. Çünkü bu başka bir konsept. Benim yaptığım sadece röportaj değil, resimli röportaj. Ama belki de içimde bir takım şeyler eksik kalabilirdi o zaman.