Oteller ve sanatçıların bayram hasılatı

Maliye, Kurban Bayramı denetimlerinde otellerden 8 milyon 399 bin TL, sanatçılardan ise 599 bin lira hasılat tespit etti.

Bayramda açık bulunan eğlence merkezleri ve konaklama tesislerini fatura kontrolünden geçiren Antalya Vergi Dairesi, aralarında Serdar Ortaç, Deniz Seki ve Ajda Pekkan'ın da bulunduğu 5 yıldızlı otellerde konser veren 25 sanatçıyı da vergi denetimine tabi tuttu. Vergi denetmenleri, yaptıkları incelemelerde toplam 9 milyon 165 bin 55 TL hasılat tespit etti.
Antalya Vergi Dairesi, 23-30 Kasım 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kurban Bayramı denetimlerinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre Antalya'da sahneye çıkan 25 sanatçı ve menajerlik firmalarından 599 bin 164 TL hasılat tespiti yapıldı. Sanatçıların konser başına ne kadar ücret aldığına ilişkin bilgiler ise verilmedi.
Denetim çalışmalarında konaklama işletmelerinde sahne alan sanatçılar, menajerlik firmaları, bayram boyunca açık olan otel, lokanta, restoran, bar gibi hizmet veren işletmeler dahil olmak üzere toplam 2 bin 52 mükellefin incelendiği belirtilen açıklamada, "Kurban Bayramı tatili süresince yapılan yaygın ve yoğun denetimlerde 13 vergi denetmeni ile 72 özel yoklama yetki belgeli memur olmak üzere toplam 85 personel denetime katılmıştır." denildi.
Yapılan denetimlerde 360 ayrı mükellefe de 24 bin 83 TL usulsüzlük cezası kesilirken incelemeler sırasında vergi kaydı bulunmayan 34 yeni mükellef tespit edildi. Fatura kontrolünden geçirilen 85 konaklama tesisinden 73'üne tutanak tutuldu. Belge düzenine uymayan bir otele ise 320 TL ceza kesildi. Sanatçı ve menajerlik firmalarından 27 tutanak alan maliye ekipleri, bunlardan ikisine bin 900 TL ceza uyguladı. Bayram öncesi şekerci, tatlıcı ve pastacıların yanı sıra kurban satış yerlerinde yapılan yaygın denetimlerde, bin 922 mükellef kontrolden geçirildi. Usulsüzlük tespit edilen 102 mükellefe 164 bin 794 TL ceza kesildi.