Gazoz şişelerini imzalattılar!

Filmlerinde ilaçlı gazoz içirdiği genç kızları tuzağa düşürmesiyle ünlenen Türk sinemasının efsanelerinden Nuri Alço'yu, kız lisesi öğrencileri gazoz şişeleriyle karşıladı.

Genç kızlar, içtikleri gazoz şişelerini ünlü sanatçıya imzalatmak için adeta birbirleriyle yarıştı. Bir grup öğrencinin ellerindeki şişelerle ayağa kalkıp, "Nuri Baba şerefe" sloganı atması herkesi kahkahaya boğdu. Bursa'nın en eski eğitim kurumlarından biri olan Bursa Kız Lisesi, İpek Yolu Film Festivali kapsamında Yeşilçam'ın ünlü aktörleri İzzet Günay, Engin Çağlar ve Nuri Alço'yu ağırladı. Filmlerde genç kızların gazozlarına ilaç atıp kö tü emellerine alet eden Nuri Alço, okulda izdihama sebep oldu. Alço'nun ziyaretinden haberdar olan liseli kızlar kantinde gazoz bırakmadı. Boş gazoz şişelerini imzalatan kızların ilgisi Alço'yu hayli memnun etti. Tek tek şişeleri imzalayan Alço, "Artık devir değişti. Gazozu onlar bana veriyor. Ben de tedbiri elden bırakmamak için kahve içiyorum" dedi.
Nuri Alço kürsüye çıktığında, bir grup öğrenci ellerindeki gazoz şi şeleri ile ayağa kalkıp, "Nuri baba şerefe" diyerek slogan attı. Israrlara dayanamayan Alço, masanın üzerindeki gazozu açıp öğrencilerle birlikte içti.

"KÖTÜ ADAMI SİZLERE ÖRNEK OLMAK İÇİN OYNADIM"

Nuri Alço, öğrencilere seslenerek, "Hayatım boyunca sizlere örnek olmak için filmlerimde sürekli kötü karakterleri oynadım, bundan da çok mutluyum" deyince salonda kahkaha tufanı koptu. Sinemaya başladığı günden itibaren kötü adam imajından kurtulamadığını anlatan Alço, öğrencilere Yeşilçam hatıralarını anlattı.
Alço, "Bir gün Türker İnanoğlu beni yazıhanesine çağırdı. 'Yeni filme başlıyoruz, başrol oynuyorsun' dedi. Kimlerin oynadığını sordum, 'Tarık Akan, Ahu Tuğba ve sen' dedi. Senaryoyu istedim, 'Senin için senaryoya gerek yok' dedi. Ne oynayacağımı sordum. 'Kızları kötü yola düşüren, kadın ve uyuşturucu satan bir adamı oynayacaksın' dedi. Ben kızardım bozardım, ilk defa böyle bir şey oynayacağımı belirttim. Bir sonraki filmde iyi adamı oynayacağımı söyledi. Ama öyle olmadı. Kötü adam rolü üzerime oturdu. Her filmde arka arkaya kötü oldum. Her filmde mutlaka kötü adam gerekiyor. Kötünün en iyisini sizlere göstermeye çalıştık. Sizlere birtakım şeyler öğretebildiysem ne mutlu bana" diye konuştu. Yeni film çekmek için hazırlıklara başladığının müjdesini veren Nuri Alço, üniversite öğrencilerinin hayatını konu alan yeni çekeceği filmde 10 öğrencinin kız arkadaşlarıyla birlikte aynı evde kalmasını, zorluklara ve kötülüklere göğüs germelerini konu alarak işleyeceğini belirtti. Alço, "İnşallah Kültür Bakanlığı'ndan izin çıkar ve yine size örnek olmaya devam ederim. Yeter ki siz örnek alın, ders alın. Filmlerde önemli olan verilen mesajları almaktır" dedi.
Konuşmasının ardından öğrenciler Alço'ya hep bir ağızdan, "Nuri baba bize taktik ver" diyerek tezahürat yaptı.
Alço okuldan ayrılırken de okulda izdiham yaşandı. Okulun bahçesinde Alço'nun çevresini saran yüzlerce öğrenci, imzalı gazoz alabilmek için birbiriyle yarıştı. İmza dağıtan Alço, izdiham karşısında zor anlar yaşadı. 680 kız öğrencinin öğrenim gördüğü lisede kızların ilgisinden oldukça memnun kalan Alço, bol bol fotoğraf çektirdi.