Kırılan onuru için 100 bin TL

Selen Görgüzel, 'Mıhlıçay Aşıkları' filmindeki sevişme sahnesi için “Çekimde bizi dışarı çıkarıp cinsel ilişkiye girdiler” diyen yönetmeni Zafer Ünlü'ye tazminat davası açtı.

Filmdeki sevişme sahnelerinin basına sızması üzerine birbirlerine giren başrol oyuncusu Selen Görgüzel ile yönetmen Zafer Ünlü, davalık oldu. Görgüzel, "Çekimler sırasında bizi dışarı çıkarıp cinsel ilişkiye girdiler" diyen yönetmen hakkında 100 bin liralık tazminat davası açtı. Beyoğlu Asliye Hukuk Mahkemesi'ne verilen dava dilekçesinde Görgüzel'in şeref ve onuruna hakaret edildiğini öne sürdü.

RESMEN İLİŞKİYE GİRMİŞLER

Dilekçe şu iddialara yer verildi: "Ünlü, 'Çekim sırasında Görgüzel ile Devrim, konsantre olamıyoruz diyerek beni ve ışıkçıları dışarı çıkardı. Sonra görüntülere baktık, resmen cinsel ilişkiye girmişler' demek suretiyle onur ve saygınlığımı rencide edecek şekilde ve basın yoluyla hakaret suçu işlemiştir. Ünlü'nün haksız ve hukuka aykırı sözleri nedeniyle, şiddetli elem ve üzüntü duyuyorum. Bu elem ve üzüntümün bir nebze de olsa azaltılmasını teminen iş bu manevi tazminat davasının açılması zarureti hasıl olmuştur.”