O hıyarlar yüzünden

Magazinciler ile ünlüler arasında yaşanan polemikler için Hande Ataizi,ilginç bir yorum yaptı.

NTV'de Gülay Afşar'ın sunduğu 'Haber Merkezi Hafta Sonu' programına telefonla bağlanan Hande Ataizi, son dönemde magazinciler ve ünlülerin karşı karşıya gelmesiyle ilgili düşüncelerini ortaya koydu.

Yaklaşık 55 sanatçının imza attığı ve gazeteye verilen ilanla ilgili olarak "Yapıladabilir ama ben hiç bir zaman böyle 100 tane imza toplayalım tipi olmadığım için... Yani herkes tabi ki tepki gösteriyor. Bu hoş bir şey değil. İnsanların bu kadar üzerine gidip de artık tacize varacak hareketlerde bulunmak, rahatsızlık vermek ve ondan sonra da karşıdaki insan delirdi diye haber yapmak hakikaten hiç hoş değil. O yüzden de hepimizin tepki göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

Ancak bir yandan da herkesin işini yaptığının altını çizen oyuncu, bir yerde gördüklerinde medyanın kendilerini görüntülemesinin normal olduğunu ancak bu durumun artık eteğinin altına kamerayı sokup iç çamaşırını görüntülemeye kadar varan taciz içerikli davranışlar halini aldığını söyledi.

Geceyarıları sokaklarda ünlülerin peşinde koşan kişilerin eğitimsiz kişiler olduklarını ifade eden Hande Ataizi, "Bunlar hoş değil. O sokakta çalışan kişilerin eğitim seviyesi çok düşük. Kim sokakta çalışır ki başka. Yani geceyarıları, gece 3'te, 4'te onun bunun peşinde koşturacak. Bunları da ucuz olsun diye eğitimsizlerini seçiyorlar. Çünkü biraz eğitimlisi doğal olarak biraz daha fazla para istiyor" şeklinde konuştu.

İŞTE MAL BU!

Magazin haberi yapmak için seçilen insanların kalitesinin düşük olmasının sonuçlarının da bu şekilde aksedeceğine işaret eden Hande Ataizi, " Bunları seçip de işte mal bu! Sen bunları sokağa salarsan, tabiri caizse, olacak olan magazinin sonu da bu olacak. Kaliteli eleman çalıştırırsan daha düzgün, nerede durması gerektiğini bilen kişi ile çalışırsan, o zaman magazinin kalitesi de yükselecektir bu anlamda" dedi.

ONLARIN BELİRLEDİĞİ İMAJ YILLARCA KALIYOR!

Son dönemde yaşanan tartışmaların, birilerinin birilerinin kafasına vurması, şikayetçi olunması gibi bir takım çatışmaların uzağında başka bir yönününde olduğunu belirten Hande Ataizi, "Hepimiz insanız, hepimizin duyguları var. Sanatçı deyip de görsel dünyanın bir malzemesi olarak, bir gazetede veya yayın organlarında görünüyoruz ama maalesef işte bu insanların belirlediği bir imaj çizgisinde varolabiliyoruz ancak" dedi.

BU HIYARLAR YÜZÜNDEN....

Ünlü oyuncu, kendileri hakkında yapılan yalan yanlış haberlerin de imajlarıyla ilgili uzun yıllar sürecek bir duruma yol açtığını belirterek şöyle konuştu:

"X bir dizide yer alıyorsam, Ayşe, Fatma, Zinnur, ismiyle. Ama burada benim ismimle yapılan haber, bir haber iki haber, 10 sene 12 sene senin toplam imajını oluşturuyor. Yani bu hıyarlar yüzünden, çok afedersiniz, maalesef hepimiz mutant kişilikler, her gün olay yaşayan, her gün kavga eden, kendiyle barışık olmayan, böyle çok ekstra, ordinary insanlarmış gibi gösteriliyoruz. Burada da ben onu söylemek istiyorum, öyle de değiliz ayrıca."

TENZİH EDİYORUM AMA....

Hande Ataizi, sözlerinin sonunda "Bu işi iyi yapan insanları tenzih ederek söylüyorum" dedi ve ekledi, "Zaten ben böyle söylüyorum ya şimdi hiç kimse üstüne alınmayacak!"