Kürt şarkıcıdan şok sözler

Mini etekler, dekolte kıyafetler ve danslarıyla muhafazakar kesimin büyük tepkisini çeken Dashni Murad son klibi 'West Kurd' (batılı kürt) ile bardağı taşırdı.

Kurey Irak'taki imamlar "bu kadın gençlerimizi zıvanadan çıkartıyor" diyerek kliplerinin yasaklanması çağrısında bulundu. Dashni ise "Ben Kürt tarzını değiştirmek istiyorum. Gençlerin dansımı görmelerini ve artık ölmeye yüz tutmuş Kürt geleneklerinden vazgeçilmesini istiyorum" diye tepki verdi. Kürt "Shakira" olarak adlandırılan giyimi ve dansıyla da kolombiyalı sanatçıyı örnek alan Kürt şarkıcı Dashni Murad, Kuzey Iark'ı karıştırdı.
Hollanda'da büyüyen 23 yaşındaki Dashni'nin kliplerinde giydiği minicik etekler, dekolte kıyafetler ve dansları muhafazakar Kürt kesimini ayağa kaldırdı. Kürt Shakira, son klibi "West Kurd" ile de bardağı tamamen taşırdı. Özellikle İmamların başını çektiği muhafazakar kesim, Dashni'nin kliplerinni Kürt televizyonlarında yasaklanması için bölgesel kurt yönetimine çağrıda bulundu. Muhafazakar kesim "Bu kadın bizim çocuklarımızı ve gençlerimizi yoldan çıkartacak" diye tepki gösterdi. Dashni ise amacının Kürt halkını ve yarısı zaten ölmüş olan eski Kürt kültüründen gençleri kurtarmak olduğunu ifade ederek, " Benim bir misyonum var o da Kürt kültürünü dönüştürmek. Gençlerin benim dansımı görmelerini istiyorum. Eski köhnemiş geleneklerden uzaklaşarak geleceğe bakmak istiyorum" diye konuştu. Şu anda hayatına Erbil'de devam eden genç sanatçının bir hayranı, "Dashni ateşle oynuyor. Ama ben cesaretine hayranım" diye konuştu.