Türk yıldızlara büyük ilgi

Ortadoğu Uluslararası Film festivaline katılan Türk film ve dizi yıldızları, Festivalin yapıldığı Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de büyük ilgiyle karşılandı.

Türkiye'den Kıvanç Tatlıtuğ ve Necati Şaşmaz'ın yanısıra Amerika Birleşik Devletleri'nden Demi Moore ve Hilary Swank'ın katıldığı 10 gün sürecek festivalde ilk olarak Ömer Şerif'in başrolünü oynadığı ve Mısırlı yönetmen Ahmed Mahir tarafından yönetilen 'Seyyah' filminin gösterildiği belirtildi.

Saddam Hüseyin'in devrilmesinin ardından Irak'ta yaşayan bir çocuğun hikâyesinin anlatıldığı 'Babil'in Oğlu' filmi de katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.
Festival boyunca toplam 129 film gösterileceği kaydedildi.

Moda dizayncısı Jason Wu ile ödüllü Hint filmi 'Slumdog Millionaire'de oynayan Frida Pinto'nun da galaya katıldığı gözlendi.

Bölgesel sinemayı ön plana çıkarmayı amaçlayan ve Mısır, Suriye ve Tunus'tan da birçok sinema sanatçısının bulunduğu festivalde hayatındaki çalışmalarından dolayı İngiliz oyuncu Vanessa Redgrave'e 'Siyah İnci' ödülü verildi. Ödülü, oyuncunun eşi Franco Nero kabul etti.