2010 çizme modası

Yağmur çizmelerinin cazibesi moda dünyasını kasıp kavuruyor. Bu yılın en moda aksesuvarı kesinlikle lastik çizmeler!

Gün geçtikçe havalar daha da soğuyor, yağışlar artıyor. İşte bu çizmeler, yağmurlu havalar için yapabileceğiniz en akıllıca ve pratik seçim oluyor.

Yağmur çizmesinin yüzeyi sudan esnemez, bozulmaz, kışın istediğiniz kadar sulara girip çıkabilirsiniz.

Lastik çizme hiç şikâyet etmez, çünkü eskimez!

Mini elbiselerle, eteklerle, şortlarla, taytlarla, kotlarla yani neyle isterseniz onla giyebileceğiniz kadar da kombine yapmaya elverişli bu çizmelerin çocuklar için olanları da var. Çoçuğunuzla aynı çizmelerden giymek isterseniz, Joker’in çocuklar için tasarladığı yağmur çizmelerine bakabilirsiniz.

LASTİK ÇİZMELERİN TARİHÇESİ

Lastik bot ve çizmelerin kökeni İngiliz Wellington Düküne uzanıyor. Dük, ayakkabıcısına, savaşta giyebileceği, ama akşamları da şık duracak bir çizme yapmasını söyler. Gazeteport'un haberine göre,kenarları düz, zamanının modasına göre alçak ve kısa olan deri bir çizme yapılır. Sonra deri çizmeler yerini lastiğe bırakır. İşte bu çizme stili öyle tutulur ki, değişmez biçimde bu tarzı izleyen lastik yağmur çizmeleri o günden bugüne kadar gelir.

Lastik çizmeler modada akım olarak kendine yeni yer bulsalar da, çocuklar ve ıslak ortamlarda çalışan işçiler, balıkçılar, sporcular, çiftçiler tarafından her zaman bir numara oldu. Batı'da lastik çizmeler kır yaşamının da değişmez aksesuvarı olarak, özellikle İngiliz üst sınıfıyla özdeşleşti. Özellikle Hunter lastik çizmeler İngiliz sosyetesi arasında en popüler marka.

2010 çizme modası 2010 çizme modası  2010 çizme modası 2010 çizme modası 2010 çizme modası