Çaycı Hüseyin isyan etti!

Çaycı Hüseyin karakteriyle tanıdığımız Alpaslan Özmol'un öldüğü haberi, sosyal medyada yeniden trend oldu. Daha önce bu konu hakkında haklı rahatsızlığını dile getiren Özmol'un söyledikleri fark ediliyor ki yeterince iyi anlaşılamamış.

Daha önceki ölüm haberleri sonrasında "Sürekli öldürüyorlar. Artık panik atak oldum. Bir gün gerçekten öleceğim ve kimse inanmayacak. Gençlerimiz mizah yapıyor. Ben de gülüyorum ama tadında olmalı. Mizah ölümle olmaz. Bazen geleneklerimizi kaybettiğimizi düşünüyorum." şeklinde açıklama yapmıştı Alpaslan Özmol.

Bir kere Alpaslan Özmol’un öldüğü spekülasyonlarının sosyal medyada zaman zaman karşımıza çıkması zaten yeterince tuhaf. Fakat işin üzücü tarafı, Alpaslan Özmol’un bu şekilde bir açıklama yapmak zorunda kalması.

Başka hayatların ne derece etkileneceğini düşünmüyoruzSosyal medya kullanıcıları, bir söz söylerken karşıdaki insanın hayatını ne derece etkilediğini düşünmüyor. Öyle ki ünlü ya da ünsüz bir kimsenin bu tarz bir haberle, ‘mizah’ konusu olması, başka bir şekilde açıklanamaz.

Sosyal medyanın riyakâr bir tarafı da varHalbuki sosyal medyanın riyakâr bir tarafı da var. Öldü haberi yayıldığında o mizahın bir parçası olan kişi, başka bir zaman aynı mizahın öznesi olduğunda, belki de Alpaslan Özmol’un açıklamalarına benzer sözler söyleyecek ve haklı da olacak.