Müge Boz: Aşka bakışım değişti

Vizyondaki ‘Çat Kapı’ filminde Su karakterini canlandıran Müge Boz, “Çekimler sırasında aşka o kadar inanan biri değildim. Ama bu hikayenin içinde olmak beni çok etkiledi. Bakış açım değişti” dedi.

Sıradanlık ona göre değil, bilgi arsızı olduğunu söylüyor, kendi ekolojik evinde yaşamayı hayal ediyor... ‘Çat Kapı' filmiyle adından söz ettiren Müge Boz'la projelerini, hayallerini ve ekrana dönmek için nasıl bir proje beklediğini konuştuk.

‘Çat Kapı' filminde sizi çeken oldu?

Aslında bir oyuncu olarak, senaryoyu okuduğumda ilk baktığım noktalardan biri, canlandırmamı istedikleri karakterle aramdaki benzer ve zıtlıklar... Su, kendimden özellikler bulduğum, hatta yakın olaylar yaşadığım biri. Karakter beni içine çekti.

Canlandırdığınız Su hayatının aşkını bir gün bulacağına inanıyor. Sizin aşka bakışınız nasıl?

Filmi çektiğimiz sıralarda aşka o kadar inanan biri değildim. Ama doğruyu söylemek gerekirse, bu hikayenin içinde olmak beni çok etkiledi. ‘Ben de böyle bir aşk yaşar mıyım acaba?' diye düşündürttü.

Bakış açım değişti. Aşık olduğumuz zaman normale dönüyoruz, tam oluyoruz. Aşk yaşadığını zannetmekle, gerçekten akışta olmak arasındaki fark burada önemli olan...

Filmde Su 30'larla birlikte evlilik baskıyla karşılaşıyor. Siz toplumda evlilik baskısıyla karşılaştınız mı hiç?
Karşılaşmadım. Tabii ki toplumumuzda genel olarak böyle bir baskı var. Ancak yakın çevremde bu tarz düşünen insanlar yok. Evliliği amaç olarak görmedim hiçbir zaman. O yüzden de ‘evde kaldım' düşüncesi olmadı bende. Kendi başıma var olmayı başarabilen biriyim. Yanımda biri olursa ne ala, olmazsa da eksik hissetmem.

Son dönemde dizilerde neden yer almıyorsunuz?


Beğendiğim bir senaryo ve karakter olmadı henüz. Çok içime sinen bir hikayenin gelmesini bekliyorum.

Kendi ekolojik evinizde yaşama hayaliniz vardı, gerçekleşti mi?

Arazilerimi aldım, ancak evim üzerine düşünecek ve hayal kuracak vaktim yok henüz. Çok güzel bir ev yapmayı hayal ediyorum ve aceleye gelsin istemiyorum.

Restoran işletmeciliği nasıl gidiyor?

Makai'ye ara verdim. Ama eğer bana inanan bir yatırımcı bulursam ve iyi bir işletmeci ekibiyle tanışırsam, tekrar başlarım.

30'lu yaşlar neleri değiştirdi?

Bu konuya farklı bakıyorum. Yaştan bağımsız olarak, bilgi arsızlığı, hatta açgözlülüğü olan biriyim. Bildiklerimi aktarmak düşüncesi de heyecan veriyor.

‘Yaptıklarım trend oluyor'

Son dönemde oyuncuların YouTuber ve influencer olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?


Dönem değişiyor, dünyadaki akımlar kendini yeniliyor. Ayak uydurabilmek önemli. Ben de bu mecralarda içerikler üretiyorum. Bir karakter değil, kendiniz olabilme özgürlüğü çok cezbedici...

İnternetteki sözlüklerde kaşınızla ilgili yorumlar yapılmış. Sizin böyle bir takıntınız var mı?

Hayır yok, gayet mutluyum... Ergenlik yıllarımda herkes dalga geçtiği için sıkılıp aldırmıştım, sonra çok pişman oldum. 3-5 yıl sonra kalın kaş trend oldu. Zaten benim yaptığım ve ilk başlarda eleştirilen şeyler, genelde trend haline geliyor. Mesela, manikürsüzlük... Şu anda yurt dışında trend olma yolunda... Yakında buraya da gelir.