Gamze Özçelik’ten Selda Alkor’a yardım yanıtı

Selda Alkor dün konuk olduğu programda tesettüre girdikten sonra dernek kurup yardım faaliyetlerini artıran oyuncu Gamze Özçelik'i, "Afrika’yı bırakıp Türkiye ile ilgilensin" sözleriyle eleştirmişti. Özçelik'ten yanıt geldi...

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir ödül töreninde tesettürlü haliyle dikkat çeken oyuncu Gamze Özçelik, kurduğu dernek vasıtasıyla sık sık yardımlar yapıyor.

Dün 2. Sayfa programına konuk olan oyuncu Selda Alkor, Afrika'da su kuyuları açan, Suriyeli mültecileri ziyaret edip hediyeler ve yardımlar yapan oyuncu Gamze Özçelik'i hedef alan eleştirilerde bulunmuştu. Alkor, Özçelik için “Afrika'yı bırakıp Türkiye ile ilgilensin” şeklinde konuşmuştu.

GAMZE ÖZÇELİK CEVAP VERDİ

Gamze Özçelik, ise sosyal medya hesabından yapılan yardımların, bağışların ve açılan kuyuların nasıl yapıldığını ayrıca ülke içerisindeki faaliyetleri de “Toplu cevap olsun ümidiyle” başlığını attığı bir notla açıkladı. İşte Özçelik Instagram hesabı üzerinden yaptığı o açıklama:

Bilmeden, okumadan, incelemeden konuşanlara ilk ve son kez toplu cevap olması ümidiyle...Öncelikle bilinmesini isterim ki, yardımları yapan şahsım değil, kurucusu ve başkanı olduğum, Türkiye ve bir çok mazlum coğrafyada faaliyet gösteren Umuda Koşanlar Derneği'nin bağışçılarıdır. Bizim görevimiz bu yardımları hakkıyla yerine ulaştırmaktır. Yapılacak yardımın ulaşacağı yeri, kategorilerden yine bağışçılarımız belirlemektedir. Ne kadar şükretsek az ki şu anda 1.5 sene önce kurulmamıza rağmen Türkiye ve dünyada toplamda 109 burslu öğrencimiz vardır. Yurtiçinde şu ana kadar ulaştığımız onlarca aile, hazırladığımız kardeş aile projeleri, erzak yardımından kömüre, battaniye ve kırtasiyeden kıyafet ve mama yardımına kadar geniş bir ağımız bulunmaktadır.

Bu böyle bilinsin ki; Allah bize ömür ve kuvvet verdikçe, ülkemiz başta olmak üzere açlığın, susuzluğun ve savaşların olduğu yokluğun olduğu, milyonlarca yetimin başı boş kaldığı topraklarda, elimizden geldiği kadar umuda koşmaya, şanlı Türk bayrağımızı sallandırmaya devam edeceğiz.
Umuda Koşanlar Derneği Gamze Özçelik

Özçelilk'in açıklamalarının ardından bugün 2. Sayfa programına yeniden telefonla bağlanan Selda Alkor, 'Kimse için kötü bir şey söylediğimi sanmıyorum. Gamze Özçelik'in iyilikler yapması beni mutlu eder. ' dedi.