Nuray Sayarı'dan açıklama geldi

Kardeşiyle mahkemelik olan ünlü Astrolog Nuray Sayarı'dan açıklama geldi.

Nuray Sayarı'dan açıklama geldi
Ünlü astrolog Nuray Sayarı, kardeşi Hakan Uman'dan marka haline gelmiş isim ve soy ismini yan yana getirmek suretiyle fayda sağladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 

Ünlü astrolog Sayarı avukatı aracılığıyla bir basın açıklaması yaptı.

Sayarı'nın avukatı Ercüment Esel tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında yer alan “Astrolog Nuray Sayarı için şok suçlama; Polisten kaçmak için”, “Nuray Sayarı'nın davası Dürüstlük kuralına uymamaktan reddedildi”  “Kardeşinden ünlü astrolog Nuray Sayarı için şok suçlama; Polisten kaçma..” şeklinde yapılan haberlere açıklık getirildi.

'Bu haber ve başlıkları incelendiğinde davayı kaybeden Nuray Sayarı gibi gösterilmekle beraber davada davalı olan kardeşi Hakan Uman'ın tamamen gerçek dışı, iftira niteliğindeki anlatımlarının haber başlığında verilmesi nedeni açıklama da bulunma zarureti doğmuş olup habere konu dava ile ilgili bazı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz' diyen Esel şunları kaydetti:

'06.04.2015 tarihinde diğer vekil arkadaşlarımız tarafından açılan dava ve talepler sonrası 07.04.2015 tarihinde sitelere erişimin engellenmesi konusunda İhtiyati Tedbir verilmiş olup, davalılarda karşı dava açmışlardır. Uzunca süren yargılama sırasında (hemen hemen her celse farklı hakimler katılmıştır) 15.03.2018 tarihinde karar verilmiştir.

'KARAR KESİNLEŞMEDİ'

Öncelikle de belirtmek isteriz ki; Bahse konu karar henüz kesinleşmemiştir. Kaldı ki karar incelendiğinde dürüstlük kuralına aykırı olarak açılan dava gerekçesi yanısıra gerek taraflar gerekse müvekkil Nuray Sayarı'nın başka kişilerle hukuki süreçte delil yaratma amacı güttüğü gibi hukuki dayanaktan yoksun ve oluşa uygun olmayan bir karar olduğu açıktır.

Bu sitelerin bilgi ve rıza dışı kullanımı nedeni ile müvekkil Nuray Sayarı'nın zarara uğramasının önlenmesi amacı ile açılan bu davada karşı açılan, haksız ve hukuki dayanağı olmayan bu nedenle de ispatlanamayan 100.002 TL'lik karşı davanın reddedildiğinin açık bir şekilde haberlerde yer almaması da tarafsız habercilik açısından dikkat çekicidir.

Çok uzun bir süredir profesyonel olarak astroloji bilimi ile uğraşan, yazar, hayırsever ve ülkemizde tanınan ve saygınlığa sahip bir isim olan müvekkilem Nuray Sayarı hakkındaki bu çıkan haberlerin yukarıda izah ettiğimiz şekilde değerlendirilmesini, yasal yollara başvurma hakkımızı da saklı tuttuğumuzu belirtmek isterim. Saygılarımla.'