Yavuz Bingöl: Bir lider kolay yetişmiyor Erdoğan’ın kıymetini bilelım

Beş yıl aradan sonra yeni albümü ‘İhsan’ı çıkaran Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyadaki adaletsizlikle savaşan tek lider olduğunu söyleyerek ekledi: Bir lider kolay yetişmiyor. Erdoğan, öngörüsü ve insani tarafları kuvvetli çok önemli biri; kıymetini bilelim"

Yavuz Bingöl: Bir lider kolay yetişmiyor Erdoğan’ın kıymetini bilelım
Sabah gazetesine konuşan Yazvuz Bingöl şu ifadeleri kullandı;

Mehmetçik ziyareti sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun tepkisiyle karşılaşmıştınız...

Evet; askere destek vermenin, siyasete bu şekilde alet edilmesi, muhalefet parti lideri tarafından hakaretvari şekilde eleştirilmek bizi çok üzdü. Askere destek veren sanatçılar niye rezil olsun? En güzel cevabı 'Afrin Türküsü'yle verdik. Bu konuyu, o klip ve türküyle noktalamış oluyoruz. Ülkenin askerine, polisine destek veren sanatçılarla duyarlılıklarından ötürü gurur duyuyorum. Dayanışmadan kaçmadan, olmamız gereken yerde oluruz her zaman. Hiçbir şeyden korkumuz yok.

Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonları, Türkiye'nin gücünü dış dünyaya gösterdi. Bunda Cumhurbaşkanımız'ın duruşunun payı olduğunu düşünüyor musunuz?

Kesinlikle çok büyük payı var. Bölgenin en önemli gücüyüz, bizden çok şey bekliyor devletler. Suriyeli mültecilere, 3 milyon insana kucak açmışız. Niye?
Çünkü Osmanlı'dan gelen öyle bir geleneğimiz var.
Onlarca farklı görüşü 600 yıl kardeşçe yaşatmışız içimizde. Bu millet hiçbir zaman Irak, Suriye gibi olmaz. Bu ülke bizim; çakıl taşını bile kimseye vermeye niyetimiz yok. Bu coğrafyada bir-iki tane daha Tayyip Erdoğan çıksaymış, daha kuvvetli bir coğrafya olurmuş. İran'da, Pakistan'da da onun gibi bir lider olsaydı; Amerika ve İngiltere gibi emperyal güçler bu kadar kolay at oynatamazmış oralarda.

Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?

200 yıllık ekonomik düzene çark sokmuş Müslüman bir liderden bahsediyoruz. Bu lideri yok etmeye çalıştılar.
Dünyadaki adaletsizlikle, hukuksuzlukla bir tek Cumhurbaşkanımız savaşıyor. "Dünya beşten büyüktür" demesi boşuna değil. Orta Doğu'da oynanan oyunu görüyor. Bir lider kolay yetişmiyor, bir sanatçının kolay yetişmediği gibi. Sayın Erdoğan öngörüsü olan bir lider, kıymetini bilelim. Söylediği her cümle önemli. "Siz geçmişinize, kendi bağnazlıklarınıza bakın" diyor. Emin olun, onlardan daha çok demokratız, daha özgürlüğe düşkünüz. Bize ne dersi vermeye çalışıyorlar ki? Bu açıdan Erdoğan'ın takındığı tavır, bir vatandaş olarak hoşuma gidiyor, seviyorum tabii. Gerçekten kendilerine baksınlar.
Sosyal olgunluğa onlardan 300 yıl önce erişmiş bir milletiz. Bunu bir lider böyle dillendirdiğinde, ister sağcı, ister solcu, ister Alevi, ister Kürt ol; hoşuna gidiyor.
Çünkü doğruyu söylüyor. Lider, senin sesin oluyor.