Itır Esen'e tazminat şoku!

Miss Turkey yarışmasında birincilik tacı geri alınan Itır Esen'e 15 Temmuz şehitleriyle ilgili paylaşımı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu. Esen'e harareti nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nda 1 kuruşluk manevi tazminat davası açıldı.

15 Temmuz gazileri, Twitter'daki paylaşımıyla gazilere hakaret ettiğini iddia ettikleri, tacı elinden alınan güzellik kraliçesi Itır Esen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda toplanan 15 Temmuz gazisi bir grup adına açıklamayı, FETÖ askerlerinin TRT'nin işgali girişimi gazilerinden biri olduğunu belirten avukat Ateş Öcal okudu.

Türkiye'nin birçok yerindeki gazilerin, Itır Esen hakkında suç duyurusunda bulunmaları için kendilerine vekalet gönderdiğini anlatan Öcal, '15 Temmuz destanının yazılmasının yıldönümü olan 15 Temmuz 2017'de Itır Esen adlı gencimiz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İslam'ın en yüce değerlerinden biri olan şehitliğe, şehadete, o yolda bu topraklara dökülen aziz kanlara iğrenç, aşağılık bir hakarette bulunmuştur. Ama bizler 15 Temmuz gazileri olarak bu saldırılar ne ilk ne de son olacaktır' dedi.

Itır Esen'e tazminat şoku!

'AMACIMIZ CEZA DEĞİL, ÖĞRETMEKTİR'


Dünyanın birçok yerinde İslam'a ve Müslümanlara karşı büyük saldırıların devam ettiğini, bu karanlık günlerin yakında son bulacağını, bu saldırılara kulak tıkamayacaklarını ve bugün burada olduğu gibi harekete geçeceklerini aktaran Öcal, 'Müslüman olarak bizim de görevimiz, bu savaşta Allah'ın ve resulünün safında olmak, Itır Esen gibi İslamiyet'i, şehadeti bilmeyen cahil bırakılmış gençlerimize İslam'ı öğretmek, anlatmaktır. Bu sebepten bugünkü manevi tazminat davamızın değerini en küçük para birimimiz olan 1 kuruş olarak belirliyoruz. Çünkü amacımız ceza değil, öğretmektir' diye konuştu.

1 KURUŞLUK TAZMİNAT DAVASI


Açıklamanın ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi gazisi olan 33 kişi, Itır Esen hakkında, 'hakaret' suçundan cezalandırılması talebiyle hazırladıkları suç duyurusu dilekçelerini ayrı ayrı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Bu kişiler ayrıca, Esen hakkında yine 'hakaret' suçundan birer kuruş talepli manevi tazminat davası açılması talepli dilekçelerini de nöbetçi asliye hukuk mahkemesine teslim etti.