Burak King’in 'Koştum Hekime' şarkısı rekora koşuyor!

Burak King’in yeni şarkısı henüz bir ay olmadan 22 milyon kişiye ulaştı.

Geçen Yıl “Günah Benim” şarkısıyla 206 milyon kişiye ulaşan ve Youtube dünya listelerinde 37. Sıraya yükselen Burak King, Ağustos ayında çıkardığı yeni şarkısı “Koştum Hekime” ile de rekora koşuyor. King’in yeni şarkısı henüz bir ay olmadan 22 milyon kişiye ulaştı. Genç şarkıcı Burak King, milyonlara ulaşan şarkılarına rağmen, müzik dersi zayıf olduğu için üniversiteden mezun olamıyor

“Günah benim suç benim, kurdum bırak bu düş benim" sözleri ile geçen yıla damgasını vuran Burak King yeni şarkısı “Koştum Hekime” ile kendi rekorunu kırmaya hazırlanıyor. Parçanın çıktığı hafta 3 milyon, ilk ayda ise 21 milyon izleyiciye ulaşması ile ilgili olarak King; “Benim için tıklanma ya da izlenme sayısından daha da önemlisi izleyicilerin yorumları. İnsanlara müziğinizle dokunabildiğinizi görebilmek gibisi yok” diyor. 15 yaşına kadar Hollanda’da bir gurbetçi çocuğu olarak büyüyen ve sokaklarda müzik yapan Burak King o yıllarda hissettiği ezilmişlik ve isyan ruhunu müziğine yansıttığını ifade ediyor.

Burak King’in 'Koştum Hekime' şarkısı rekora koşuyor!

Hollanda’da sokak müzisyenliğinden İstanbul’a uzanan hikaye

1992 Hollanda doğumlu olan King’in gerçek ismi Burak Canatan. 15 yaşında ailesinin Türkiye’ye kesin dönüş kararına dek Hollanda’da “King” lakabı ile sokak müziği yapan Burak halen bu lakabı kullanıyor. Gençliğinin çoğunu Balıkesir'de geçiren Burak King, İstanbul’a taşındıktan hemen sonra Eypio'yla tanıştı. Beraber müzik yapmaya başladılar. Günah Benim’in İstanbul'a ilk taşındığı zaman yazıldığını ifade eden Burak parçanın sevileceğini tahmin ettiklerini ama bu kadar tutulacağına şaşırarak sevindiklerini söylüyor; “Ben bir şarkı yapacağım bütün Türkiye de dinleyecek' öyle bir tahminimiz yoktu ama klip çıktıktan 3-4 ay sonra yavaş yavaş buna alışmaya başladık.”

Burak King’in 'Koştum Hekime' şarkısı rekora koşuyor!

Rap’le büyüdük, Neşet Ertaş ile olgunlaşıyoruz

Çocukluğumdan itibaren Rap dinliyorum. Kalbim bu ritmle atıyor. 16 yaşıma kadar başka müzik dinlemedim. Pop müzik daha ticari bir tarz. Hızla üretilip aynı hızla tüketiliyor. Rap müziğin ise bir hikayesi var, anlattığı, anlatacağı şey çok. Sadece bir müzik değil aynı zamanda bir yaşam tarzı. Ben Hollanda'nın sokaklarında büyüdüm. Orada gerçekten sokağı yaşadım. Mesela burada büyüyen çocuklar lise çağlarında rapi keşfediyor ama ben daha önce raple tanışmıştım. Sonra diğer müzikleri de dinlemeye başladım.

Şarkılarını milyonlar dinliyor ama müzik dersi yüzünden mezun olamıyor
İkinci şarkısı “Koştum Hekime” ile yeniden müzik listelerine giren Burak King, şarkıları milyonlarca kişi tarafından dinlenip, beğenildiği halde, üniversitede de müzik dersi mağduru. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde beden eğitimi öğretmenliği okuyan King, iki yıldır müzik dersi sınavlarını geçemediği içini okulundan da mezun olamadığını itiraf ediyor.

Koştum Hekime: https://www.youtube.com/watch?v=l61SKSxzw5s

Günah Benim: https://www.youtube.com/watch?v=Ul0qEpswXj8