Şiir Yazan Robot Görücüye Çıkıyor

Fiber glas bir heykelin üzerine monte edilen, android tablet PC ile mini bir termal yazıcıdan oluşan şiir robotu, "YılmazCan" Ankara Evlilik ve Düğün Fuarı’nda görücüye çıkıyor.

Ankara Altınpark’ta 9-12 Mart tarihleri arasında Anatolia Group tarafından düzenlenecek fuara katılacak olan şiir robotu, hem sözcükleri hem de cümleleri Türkçe gramer kurallarına uygun olarak kendisi kurabiliyor. Bir cansız manken üzerinde tasarlanan ve adı da "YılmazCan" koyulan buluş ile istediğiniz bir ismi yazıyorsunuz, o size yazılan ismin de içinde bulunduğu, dörtlükler halinde şiir üretiyor. Yazılımı dahil her şeyi Türk bilgisayar mühendisi Yılmaz Değirmenci tarafından tasarlanan şiir robotu, aynı isimlere her defasında çok farklı şiirler üretebiliyor.

ANFA fuar alanında 9-12 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ankara Evlilik ve Düğün Fuarı’nın dikkat çeken bir başka misafirleri ise klasik ve nostaljik gelin arabası modelleri olacak. Öte yandan, fuarda faytonlarla geziler düzenlenecek, Kapadokya’dan özel olarak getirilen balonlarla turlar gerçekleştirilecek. Çok sayıda dans sahne gösterisi, defileler, Tuğba Özay konseri yanı sıra kına geceleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.