Sertab Erener telomer tedavisi görecek

Sertab Erener telomer tedavisi görecek ve 100 yaşına kadar yaşayacak.

Sertab Erener müzisyen yanının dışında tıp ve alternatif tıptaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Daha önce duymadığımız birçok tedavi yöntemini onun sayesinde duyduk. Şimdi onlara bir yenisi daha eklendi. Sertab Erener'in yeni hedefi 100 yaşında kadar yaşamak. Peki bu nasıl olacak?

Sertab Erener tıptaki son gelişmeleri o kadar yakından takip ediyor ki, bugün herkesin bildiği kişinin kendi kanıyla tedavi olma (kök hücre) yöntemi uzun yıllar önce onun için sıradan bir güzellik uygulamasıydı.

Ayşe Arman'a verdiği son röportajda da bu konudan bahseden Sertab Erener, yepyeni bir konuyla gündeme geldi; telomer tedavisi!

Sertab Erener telomer tedavisi görecek

Telomer tedavisi, kişinin hücre kromozomlarında bulunan ve telomer adı verilen sarmalın kısalmasını önlemek veya uzatmaya çalışmak anlamına geliyor. Telomer, her hücre kromozomunun sonunda bulunan bir madde. Sertab Erener'in deyimiyle, 'Ayakkabı bağcıklarının ucundaki koruyucu plastik' gibi bir görevleri var.

Telomerler yaşlandıkça kısalır, bunun da yaşam süresini etkilediği biliniyor. Her hücre döngüsünde biraz daha kısalıyor. Bu durum da hücre bölünme sayısını kısıtlıyor. Yani hücre yenilenme hızı ve sayısı düşüyor ve yaşlanma dediğimiz durum gerçekleşiyor. Yapılan son araştırmalar hızlı yaşlanma, düzensiz hücre çoğalmaları ve kanserin telomerle ilişkisini ortaya koyuyor. 

Dünyada telomer kısalmasını önlemek ve var olanları uzatmakla ilgilenen bilim insanlarının sayısı her geçen gün artıyor. Bunlardan en ünlüsü Bill Andrews. Ölümsüzlükçülük veya Yeni Yaşlanma olarak bilinen bir akımın öncüsü olan doktor 28 yıldır biyoteknoloji, bunun son 16 yılında da telomerler üzerine çalışıyor.

Bill Andrews Türkiye'ye geldiğinde Sertab Erener onunla bir yemek yeme fırsatı yakalamış ve telomer tedavisine de o yemekten sonra başlamışlar. Kan ve tükürük örneği vererek bu tedavi için uygun olduğunu öğrendikten sonra telomer hapı almaya başlayan sanatçı, 6 aydır bu ilacı kullanıyor ve ilaca başladığından beri kendisini ıspanak yiyen Temel Reis gibi hissettiğini söylüyor.