Şahan Gökbakar, hakaretten yargılanacak

Şahan Gökbakar, ‘Recep İvedik 4’ filminden 25 milyon liralık alacağı için daha önce mahkemelik olduğu Murat Akdilek’e ‘hırsız’ diye tweet atınca bu kez hakkında hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, 'Recep İvedik 4' filminden payına düşen 25 milyon lirayı alamadığı gerekçesiyle dağıtım şirketi Tiglon firmasının sahibi Murat Akdilek'i birçok kez dava etmişti. Bu kez Akdilek, Gökbakar'ın, Twitter'dan kendisine 'Lan sen ne uyuz bir adamsın. Tam dayaklıksın. 25 milyonumu çaldın hırsız. Karına kızına yedirdiğin haramın hesabını ver utanmaz' şeklinde mesajlar paylaşarak hakaret ettiğini iddia etti.

Savcılık, Murat Akdilek'in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı. Şahan Gökbakar ile Murat Akdilek arasında borç ilişkisinden dolayı husumet olduğu, Şahan Gökbakar'ın kendisine ait sosyal paylaşım sitesi üzerinden Murat Akdilek'in onur şeref ve saygınlığına saldırdığı ve paylaştığı mesajlarda hakaret içeren sözcükler kullandığı kaydedilerek soruşturma tamamlandı.

Şahan Gökbakar hakkında 'hakaret' suçu kapsamında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dava ilerleyen günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Şahan Gökbakar, hakaretten yargılanacak