Şafak Sezer'e kötü haber

Şafak Sezer'e, mimarlık şirketi tarafından borcunun bir kısmını ödemediği için alacak davası açıldı.

Evinde tadilat yaptıran oyuncu Şafak Sezer'e, mimarlık şirketi tarafından borcunun bir kısmını ödemediği için alacak davası açıldı.

Şafak Sezer'e tadilat davası

Tuğcu Tasarım Mimarlık Gıda ve Turizm şirketi adına avukat Uğur Önkol, Büyükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimliğine Sezer'in borcunun bir kısmını ödemediği için alacak davası dilekçesini sundu.

Dilekçede, Sezer'in Büyükçekmece'de bulunan evinin ve bahçesinin yenilenmesi konusunda 2013'te sözleşme imzalandığı, ardından işin tamamlanarak 25 Aralık 2013'te teslim edildiği kaydedildi.

Şimdilik 200 bin lirasını istiyor

Toplam harcama ve hakediş toplamının 2 milyon 256 bin 591 lira tuttuğu, Sezer'in ise 1 milyon 360 bin lira ödeme yaptığı belirtilen dilekçede, Sezer'in borcun kalan 896 bin 591 lirasını ödemediği, notere ihtar çekilip talep edildiği ancak hiçbir ödeme yapılmadığı ifade edildi.

Şafak Sezer'e kötü haber

Dilekçede, bin 63 metrekarelik, 3,5 katlı evde yapılan işlere ilişkin, talep ve dava hakları saklı kalmak kaydıyla şimdilik 200 bin liralık alacağın tahsili talep edildi.

Şafak Sezer'in avukatından yanıt

Sezer'in avukatı Nevzat Gülüm'ün sunduğu savunma dilekçesindeyse evin 120 günde teslim edilmediği, tadilat nedeniyle Sezer'in başka bir yerde yaşamak zorunda kaldığı ve süre aşımı nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradığı ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, faturalara 'fahiş' fiyatlar yazıldığı, çalışma bölümündeki tavanın çöktüğü, bazı bölümlerin tehlikeli bir halde olduğu, eksik ve özensiz yapılan işler nedeniyle bir başka firmaya onarım yaptırıldığı belirtilerek, davanın reddi talep edildi.

Mahkeme, uyuşmazlığın tüketici mahkemesi alanına girmesi nedeniyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı Bakırköy 2. Tüketici Mahkemesine gönderdi.

Öte yandan, mimar, peyzaj mimarı, elektrik, inşaat, endüstri ve makine mühendislerinden oluşan 6 kişilik bilirkişi heyetinin dava konusu evde keşif yaptığı, davada bu bilirkişi heyetinin hazırlayacağı raporun bekleneceği bildirildi.

Şafak Sezer'e kötü haberŞafak Sezer ekranlara dönüyor