Ünlü isimlere büyük şok!

Aralarında oyuncu ve şarkıcıların da bulunduğu tamamı tutuksuz 34 sanıklı uyuşturucu davasında esas hakkında mütalaa verildi.

Ünlü isimlere büyük şok!
Savcı, 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma, yönetme ve üye olma' suçundan yargılanan 20 sanığın beraatini, 'Uyuşturucu madde ticareti' suçundan 23 kişi için 18.5 yıla kadar hapis cezası istedi. Aralarında Çağatay Ulusoy, Cenk Eren, Gizem Karaca, Selin Borankay'ın da bulunduğu 9 kişi için de, 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

İstanbul 18 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, başka suçtan tutuklu sanıklar Ferdi Özer ve Necati Fidan ile tutuksuz sanıklardan bazıları ve avukatları katıldı.

Duruşma savcısı Emin Ateşağaoğlu, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Mütalaada, sanık Necati Fidan'ın 'Uyuşturucu madde ticareti yapmak amacıyla kurulan örgüte üye olma' ve 'Uyuşturucu madde temin etme' suçlarından beraati istendi. Mütalaada, 'Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla kurulan örgüte üye olmak' suçundan yargılanan 17 kişi için de beraat istendi. Firari sanık Mehmet Akgün hakkındaki dosyanın tefrik edilmesi istenilen mütalaada,'Uyuşturucu ticareti yapmak amacıyla örgüt kurma ve yönetmek' ile suçlanan sanıklar Şerif Deniz, Faruk Polat ve Murat Özgener'in bu suçtan beraati istendi.

Şerif Deniz ve Cengiz Esmer'in, 'Zincirleme uyuşturucu ticareti' suçundan 18.5 yıla kadar hapsi istenen mütalaada, Erol Tutsak, Alp Parlar, Tolga Disanlı, Emrah Akman ve Faruk Polat için 'Eroin, kokain, morfin gibi uyuşturucu maddelerin ticareti' suçundan 15 yıla kadar, 16 kişi için de 'Uyuşturucu madde ticareti' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÇAĞATAY ULUSOY İÇİN İÇİCİLİKTEN 5 YIL İSTENDİ


Savcı Emin Ateşağaoğlu mütalaasında, Çağatay Ulusoy, Cenk Eren olarak tanınan Yüksel Venedik, Gizem Karaca ve Selin Boronkay'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi için, 'Uyuşturucu madde kullanmak' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Mütalaada, bu kişiler için istenen cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesi de talep edildi. Mütalaada, 5 yıl ertelemeli 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istenen Cenk Eren'in, kullanmak amacıyla satın aldığı uyuşturucu maddenin parasını banka kanalıyla yolladığı belirtildi. Selin Borankay'ın evinde yapılan aramada 3 gram bonzai, 39.4 gram esrar, 1 adet extacy bulunduğu belirtilen mütalaada, sanıklardan Çağatay Ulusoy'un da satın aldığı uyuşturucu maddeleri kendisinin veya Gizem Karaca'nın evinde birlikte kullandıkları belirtildi. Çağatay Ulusoy'un evinde 4.5 gram toz esrar, 3.4 gram esrar bulunduğu ve kan ve idrar tahlilinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtilen mütalaada, Gizem Karaca'nın kan ve idrar örneğinde de uyuşturucu maddenin tespit edildiği belirtildi.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı görüşleri sorulan tutuksuz sanıklar Ferdi Özer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan, Erol Tutsak, Emrah Akman ve Aydın Sarıoğlu, eski savunmalarını tekrar ettiklerini söylediler.

Mahkeme, sanıkların ve avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını yapmaları için duruşmayı erteledi.

NEDEN DAVA AÇILMIŞTI


İstanbul Narkotik Polisi, 2013 yılının Ocak ayında yaptığı operasyonda aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, ve şarkıcı Cenk Eren'i 'uyuşturucu temin etmek' suçundan gözaltına almıştı.

Bir süre karakolda kalan Gizem Karaca, Cenk Eren ve Çağatay Ulusoy daha sonra serbest bırakılmıştı. 'Uyuşturucu madde kullanmak ve temin etmek' suçunda dava açılan ünlü oyuncular mahkemeye çıkıp ifade vermişti.

KİMSEYE UYUŞTURUCU TEMİN ETMEDİM


İlk ifadesinde Kimseye uyuşturucu temin etmediğini belirten Çağatay Ulusoy, 'Bizim camiada birçok kişi esrar içiyor. O dönemde Emir'in Yolu dizisinde oynuyordum. Psikolojik ve ruhen sıkıntılı bir dönemdeydim. Daha fazla içmeye başladım, kimseye uyuşturucu temin etmedim' savunmasını yapmıştı.

Mahkeme heyeti de Ulusoy'un tutuksuz yargılanmasına karar vermişti.