Nurgül Yeşilçay'ın 2 yıla kadar hapsi istendi

Oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın, Erkan Petekkaya'ya cep telefonu mesajlarıyla 'hakaret' ettiği gerekçesiyle 3 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Nurgül Yeşilçay'ın 2 yıla kadar hapsi istendi
Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddianamede, Erkan Petekkaya'nın, Nurgül Yeşilçay'ın bir gazeteye verdiği röportajda ve cep telefonuna attığı mesajlarda kendisine hakaret ettiğini iddiasıyla şikayetçi olduğu anlatıldı.

Soruşturma kapsamında Yeşilçay'ın ifadesine yer verilen iddianamede, Yeşilçay'ın 'Dosyadaki telefon mesajlarını Petekkaya'nın sette yaptığı davranışları nedeniyle attım. 'Erkekliğini kadınlığım üzerinden taçlandırmazsın' sözünü bana söylediği beyanlar dolayısıyla söyledim. Yazdığım mesajlar bana yapılan davranışların karşılığıdır. Hadsiz birine ancak bu şekilde cevap verebilirim. Ben kendimi savunmak zorunda kaldım. Aslında hakarete uğrayan benim. Benim hakaret kastım yoktur.'' ifadelerine yer verildi.

Yeşilçay ifadesinde Petekkaya'nın yapımcının arkadaşı olması sebebiyle kendi arkadaşını yönetmen olarak diziye getirdiğini, öpüşme sahnesi olan bir bölümde kendisine 'ben öpüşme sahnesi çekmem', 'sen böyle sahneleri, böyle o...u rollerini seversin', 'sen bu rollere alışıksın' gibi cümleler kurduğunu da anlattı.

Şüpheli Nurgül Yeşilçay'ın şikayetçi Petekkaya hakkında gazete röportajında sarf ettiği sözlerin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirildiği kaydedilen iddianamede, Yeşilçay'ın attığı cep telefonu mesajlarında ise 'hakaret' suçunu işlediğini aktarıldı.

İddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın 'hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianame Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında bulunuyor.

Nurgül Yeşilçay'ın 2 yıla kadar hapsi istendiNurgül Yeşilçay hakkında suç duyurusu Nurgül Yeşilçay'ın 2 yıla kadar hapsi istendiErkan Petekkaya: Nurgül anneme küfretti Nurgül Yeşilçay'ın 2 yıla kadar hapsi istendiErkan Petekkaya'dan Nurgül Yeşilçay'a: Ahlaksızlıkları yüzünden kovuldu

Kaynak: AA

Bu haber AA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.