Yavuz Bingöl: Son nefesime kadar Erdoğan'ın arkasındayım

İki yıl önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili demeçlerinden dolayı hedef haline getirilen ünlü sanatçı Yavuz Bingöl, "Son nefesime kadar Erdoğan'ın arkasındayım" dedi.

Yavuz Bingöl: Son nefesime kadar Erdoğan'ın arkasındayım
Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı duyduğu sevgiyi GÜNAYDIN'a anlattı.

Yavuz Bingöl Sanat Merkezi'nde (YBSM), kızı Türkü Bingöl ile birlikte röportaj veren ünlü sanatçı, 'Son nefesime kadar Erdoğan'ın arkasındayım' dedi.

İşte röportajın o bölümü:

'ERDOĞAN BİZE SAHİP ÇIKTI'

İki yıl önce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili demeçlerinden dolayı hedef haline getirilmişti kendisi. Kızı Türkü Bingöl, o günleri gözleri dolarak anlatıyor. Twitter'da 'Mekanın cennet olsun Yavuz Bingöl' etiketini görünce babasının başına bir şey geldiğini sanmış. İşin aslının düşündüğü gibi olmadığını öğrenince rahatlamış ama edilen küfür ve hakaretler sebebiyle çok ağlamış. Bingöl, devreye girerek 'Kızım ve annemin döktüğü gözyaşı benim için çok önemlidir' diyor. Sanatçı 'Atlattık o dönemleri' diyerek yıllardır değişmeyen değerlerini yineliyor: 'Barış ve kardeşliği vurgulamadığım hiçbir konserim yoktur. Kutuplaşmanın hiçbir faydası yok. Sanatın birleştirici gücünden faydalanmalıyız.' Bingöl; türkülerin ve sanatın, şiddeti ve savaşı yeneceğine inanıyor.

Yavuz Bingöl: Son nefesime kadar Erdoğan'ın arkasındayım

Sanatçı, 'Erdoğan'la olan yakınlığım bazılarının ağrına gitti. Erdoğan'ı sevmek suç mu? Ben kendisinin duruşunu seviyorum. Erdoğan, herkesin saldırdığı bir dönemde bize sahip çıktı' diyerek kendisine vefa borcu olduğunu, ölene kadar da Erdoğan'ın arkasında olacağını belirtiyor. Cumhurbaşkanının kültür-sanat projeleriyle yakından ilgilendiğini anlatan Bingöl, sözlerine şöyle devam ediyor: 'Sayın Cumhurbaşkanına, Ahmet Yesevi müzikalinden bahsettiğimde, hemen hayata geçirmemizi, kendisinin de gereken desteği vereceğini ifade etti. Yabancılarla birlikte Mevlana'nın da etkilendiği Ahmet Yesevi'yi tanıtmak için uluslararası bir müzikal hazırlıyoruz.'

Bingöl, siyasi görüşlerinin değiştiğini iddia edenlere de şu cevabı veriyor:

'Solcu doğdum, solcu öleceğim; görüşlerim değişmedi. Solculuğun en değerli vasıflarını hayata geçirmiş biriyim. Solculuk, paylaşım demektir. Ben hayata insan olarak bakıyorum, ideolojik açıdan bakmıyorum.'