Zuhal Olcay: Kadının edilgen bir cinse dönüşmesi canımı yakıyor

Sanatçı Zuhal Olcay, Bavul Dergi Mayıs sayısında yayımlanan yazısında kadın-erkek eşitsizliğini eleştirerek "Erkeğin kadına ettiğinden önce kadının kadına ettiğini sorgulamak gerekiyor" dedi.

Ünlü oyuncu ve şarkıcı Zuhal Olcay, aylık yayım yapan sokak edebiyat dergisi Bavul'un Mayıs sayısında 'Umutsuzluk Ölümcül Bir Hastalıktır' başlıklı yazısıyla yer aldı. Yazısında, kadın cinayetlerine ve şiddet olaylarına değinen Olcay televizyon kuruluşlarının da bu konuda hassasiyet göstermesi gerektiğini söyledi.

'Kadının edilgen bir cinse dönüşmesi canımı yakıyor'

'Benim canımı çok yakan, kadının edilgen bir cinse dönüşmesi. Sürekli yönetilen, sömürülen oldu. Arada bir televizyonda, senaristlerin de gayretiyle başkaldıran cılız kadın sesleri oluyor ama onlar asla bir yere varamıyor. Yine egemen düşüncenin altında kalıyor,' diyen Olcay televizyon ve sinemada kadının geri plana itilmesini eleştirdi.

'Erkeğin kadına ettiğinden önce kadının kadına ettiğini sorgulamak gerekiyor'

Zuhal Olcay, 'Erkek egemen olduk. Bu konuda sadece erkekleri de suçlamak basit kaçar. Sonuçta o erkekleri de doğuran, büyüten kadınlar. 'Aman oğlum üşümesin, aman oğluma zarar gelmesin,' diyen bir kadın güruhundan özgürlük talebi bekleyemeyiz' diyerek 'erkeğin kadına ettiğinden önce, kadının kadına ettiğini sorgulamak gerektiğini' söyledi.

Toplumsal olaylara hassasiyetiyle bilinen sanatçı, her şeye rağmen umutsuz olmamak gerektiğini söylediği yazısında ülke gündemindeki olaylara da değinerek 'Artık mizahla baş etmeye çalışıyoruz. Sanırım dünya hiç bu kadar korkunç olmamıştı. Bu korkunun sonu yok. Nereye kadar sürecek ki. Korkmamak mümkün değil ama yaşamak zorundayız,' dedi.