Oya Aydoğan için sanat camiası tek yürek oldu

Hala hastanede tedavisi devam eden ünlü sinema sanatçısı Oya Aydoğan için sanat camiası tek yürek oldu.

Oya Aydoğan için sanat camiası tek yürek oldu
Her Sabah Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programının bugünkü konukları Oya Aydoğan'ın eski dostları Nuri Alço, Ferdi Tayfur ve Faik Öztürk'tü.

Hala hastanede tedavisi devam eden ünlü sinema sanatçısı Oya Aydoğan için sanat camiası tek yürek oldu. Programa bağlanan Ahu Tuğba, Safiye Soyman, Serpil Çakmaklı ve Oya Aydoğan'ın sıkça söz ettiği Banu Alkan telefonlarıyla destek verdi.

Nuri Alço hastaneye kaldırılmadan yarım saat önce konuştuğu dostu Oya Aydoğan için şunları söyledi:

“Ben rahatsızlanmadan yarım saat önce konuştum. Malatya'daki film festivali ve bir ödül töreniyle ilgili konuştuk, beraber gidelim diye plan yaptık. Gayet iyiydi huzurluydu. Ben duyar duymaz hastaneye koştum. Dün oğlu Gurur yanına girdi aralarında bir cam vardı. Yanından çıktıktan sonra sakinleştirici yapıldı Gurur'a. O oğlu için kendini feda etti ve tüm yaşamını değiştirdi, hayatına kimseyi almadı.'

Beraber güzel filmlere imza attıkları Ferdi Tayfur ise, “Biz Oya'yla üç film çektik, setlerde onunla güler eğlenirdik. Duyduğumda çok şaşırdım çok üzüldüm, çok iyi bir insan, her zaman doğruları söyler Oya' dedi.

Güzel bir dostlukları olan ve sürekli beraber vakit geçirdiği Faik Öztürk, “Oya benim Safiye'den sonra rahatça şaka yapabildiğim ikinci insandır. Kan mı verilecek ne varsa düşünmeden yaparım. Onun için kalkıp Ankara'dan buraya geldim. Hastanede şuan Oya'nın gönül dostları var o çok sevilen bir insan. Ben duyar duymaz Gurur'u aradım o telefondaki konuşmasıyla beni çok rahatlattı. Şuan çok fazla bir bilgi kirliliği var her duyulana itibar etmeyelim'  şeklinde konuştu ve sevdiği arkadaşı Oya Aydoğan'la olan anılarını da anlatarak kendisine dua etti.

25 yıllık bir dostluğu olan Safiye Soyman canlı yayına bağlanarak, “Üzüntünü tarif edemem onunla yaşadığımız o kadar şey var ki. Ben rüyamda gördüm Oya eski sağlığına kavuşacak' dedi. Gözyaşlarına engel olamayan Safiye Soyman'da bir an önce İstanbul'a geleceğini ve hastaneye gidip Oya Aydoğan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Ahu Tuğba'da telefonla bağlandı ve “Amerika'dan geldim ne olduğunu tam bilmiyorum. Dünden beri çok kötüyüm gözüme uyku girmiyor” diyerek dostu Oya Aydoğan'a şifa dileklerini sundu.

Oya Aydoğan'ın 'Bizi hep rakip görürlerdi' dediği Serpil Çakmaklı uzun zamandır tanıdığı meslektaşı ve yakın arkadaşı için, “Bütün dualarımız Oya'yla beraber. Her gün hastanedeyim Oya iyi olsun diye sürekli dua ediyorum, ona tek desteğimiz bu. Bir film çektik set boyunca hep sohbet ederdik sürekli birlikteydik. Bu dünyada her şey boş kimse kimseye küs kalmasın belki af dilemeye fırsat olmaz. Umarım iyi haberler alırız. Oğlu Gurur çok iyi biri Allah onu evladına bağışlasın' diye konuştu.

Oya Aydoğan'ın Cuma günkü anneler günü sürprizi yayınlanınca Faik Öztürk gözyaşlarına hâkim olamadı. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediğimiz Oya Aydoğan'ı sevenleri ve yakın dostları yalnız bırakmadı.