Ünlü Oyuncular Emekçi Kadınlara Seslendi

“Bütün Kadınların Kafası Karışıktır” adlı tiyatro için İzmir’e gelen ünlü oyuncular Deniz Çakır, Zeynep Kankonde ve İpek Türktan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için açıklamalarda bulundu.

İzmir’e iki günlük tiyatro gösterisi için gelen tiyatrocular Deniz Çakır, Zeynep Kankonde ve İpek Türktan tüm emekçi kadınların kadınlar gününü kutladı. Dünya emekçi kadınların gününü tebrik eden Deniz Çakır, “Özel isimlendirilmiş günlerden çok hoşlanmıyorum. Ama dünya kadınlar değil emekçi kadınlar günü. Bugün oturan teslim olan kadınların değil, bende varım diyen kadının günüdür. Üreten ayakta duran direnen kadının günüdür. Emekçi kadınlara hep değer verilse. Kadın olmak muhteşem bir duygu. Çok zorlukları var. Biz ayrıntılı düşünüyoruz hassasiyetlerimiz, gitgellerimiz daha fazla. Bir kere doğurgan olabilmek çok özel bir şey. Bununla var olup bununla yaşamak ayrıcalıklı bir durum. İnsanı güçlü kılan bir duygu. Ama algıyı değiştirmek isterdim. Kadına dair algıyı değiştirmek isterdim. Önce ülkemden başlayıp tüm dünyada kadın algısının değişmesi lazım. Biraz anlamaya çalışmamız lazım bir şeyleri. Kadın olmaktan ziyade insan olarak hayallerimiz var. Özgür sabahlara uyanmayı. Başımıza bir şey gelir mi diye düşünmek istemiyoruz” dedi.

Sevgi ve barış dolu bir nesil geliştirmek gerektiğinin altını çizen İpek Türkten, “Bütün emekçi kadınların günü kutlu olsun. Sadece kadınlara özel değil özellikle annelere sesleniyorum çok iyi erkek evlat yetiştirmek lazım ki ezilen ve hiçe sayılan kadınlarımız için. Kadın olmak güzel bir duygu. Yine doğsam yine kadın olmak isterim. Doğurgan ve duyarlı olduğum için cinsiyetimle gurur duyuyorum. Kadın olarak cinsiyet ayrımcılığını değiştirmek isterdim. Daha sevgi ve barış dolu bir nesil gelişmesini isterim” diye konuştu.

ERKEK RUHUNUN YAZDIĞI TARİH ACI

Bir kadının ayakta durabilmesini ve ayakta durabildiğini kanıtlamasını istediğini belirten Zeynep Kankonde, şunları söyledi:

"Dünya emekçi kadınlar günü. Kadın ya da erkek olarak dünyaya ne kattığımız önemli. Kadın olmak üretmek ve hayatta tutmaktır. Hayatta tuttuğunu değer verip değer görmesini sağlamaktır. Mesai ve emek ister bu. Kadın olarak siyasetten erkeklerin elini çekmesini isterdim. Erkek ruhunun yazdığı tarih biraz acı veren tarih oluyor. Kan ve savaş görüyoruz. Biz elması boynumuza süs olarak takmak isteriz ama erkekler bunu böyle görmüyor. Biraz savaşçı bir kafaları var erkeklerin. Kadın olarak hayalim dünya barışı olsun ama kendi başıma Zeynep olarak ayakta durabilmeyi ve bir kadının ayakta durabildiğini kanıtlamak isterdim. Bir kız çocuğu yetiştiriyorum ve ona da bunu öğretebilmek isterdim. Ben bunu yapabilirsem birilerine örnek olabilirim. Benim hayatım zor ama yapılması imkansız değil.”

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.