Zor günler atlatan Yalçın Menteş canlı yayında içini döktü

Bir türlü kurtulamadığı alkol batağı yüzünden 2013 yılında bacağını kaybeden Usta oyuncu Yalçın Menteş, yaşadığı zor günleri anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Bu sabah Beyaz Tv'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına usta oyuncu Yalçın Menteş konuk oldu.

Yalçın Menteş ekranların güldüren yüzüydü. Sevilen bir dizide Mehmet Ali Erbil'le birlikte seyirci karşısına çıkmış ve milyonların gönlünü fethetmişti. Usta oyuncu bir türlü kurtulamadığı alkol batağı yüzünden 2013 yılında bacağını kaybetti. Kangren olan Yalçın Menteş'in bacağı kesildikten sonra hayatı hiç de kolay olmadı. Uzun yıllar evli olduğu eşinden boşanan ve ardından felç geçiren Yalçın Menteş, borç sıkıntısı da yaşadı. Eski eşinin manevi desteğiyle hayata tutunan karı kocanın borçlarını kapatamadıkları için evlerine haciz geldi. 'İnsanlardan yardım istedim diye herkes kayboldu' diyen Yalçın Menteş Söylemezsem Olmaz stüdyosunda gözyaşlarına hakim olamadı.

“MESLEĞİME GERİ DÖNMEK İSTİYORUM”

Yalçın Menteş, birbirinden dikkat çekici açıklamalar yaptı. 'Ameliyat olduğumdan beri uzun zaman sonra ilk kez televizyona çıktım onun için duygulandım. Ben bu hale geldim ama 'Bana kimse neden içtin ya' diye yargılayamaz. İçki içerken etrafımda 500 kişi vardı, hastalandım 200 kişi kaldı şuanda hayatımda toplasan 5 kişi yok' diye konuşan Menteş şunları söyledi:

Yalçın Menteş, 'Bana boşandığım eşim bakıyor, Çok sağlıklıyım, şimdi sağlığım yerine geldi, 56 yaşındayım. Ameliyat öncesi ve sonrasında yaklaşık 5 yıldır ekranlardan uzak kaldım. Uzak kaldığım için maddi sıkıntılar çekiyorum' dedi.

Atilla Kaplakarslan da telefonla Söylemezsem Olmaz'a bağlandı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği gecesinde Yalçın Menteş yararına Kayahan'ın şapka ve mikrofonunun açık arttırmada satılması üzerine 90 bin TL toplandığını anlattı. Yalçın Menteş bununla borçlarını kapattı.

Menteş, 'İnsanlardan iş dışında hiçbir şey istemiyorum. Uygun görülen bir rolde iş verirseniz sevinirim, tedavim devam ediyor, paramı kazanırım, zevkle oynarım, çok mutlu olurum. Benim için önemli olan para değil, moral motivasyon. En büyük isteğim mesleğimi yapmak' diyerek hıçkırıklara boğuldu.

Yapımcılardan iş isteyen Yalçın Menteş, 'Çok kırgın olduğum kimseler var ancak isim veremem, tanıyorsunuz' dedi.

Yalçın Menteş'e destek olmak isteyen yapımcı Şükrü Avşar Söylemezsem Olmaz ekibine ulaşarak Yalçın Menteş'e uygun bir rol bulacağının sözünü verdi.

ESKİ EŞİNE 35 SENE SONRA İLK KEZ CANLI YAYINDA SENİ SEVİYORUM DEDİ!

Yalçın Menteş'in eski eşi Birhan Hanım da telefonla Söylemezsem Olmaz'a bağlandı. 'Yalçın beni çok üzdü ancak hastalık zamanı hesap zamanı' değil diyen Birhan Hanım, '7 sene önce boşandığı eşine bakmak için aynı evde yaşamaya başlayınca babasından aldığı emekli maaşının kesildiğini ancak yine de elinden geldiği kadar Yalçın Menteş'e bakacağını belirtti.

Birhan Hanım Yalçın Menteş'le lisede tanıştığını anlattı. 'Bir gün Yalçın Menteş' tost yerken yanıma gelerek tostumdan istedi. Bende tostumun yarısını ona verdim. Sonra biz her şeyi hayatı paylaştık' dedi.

Yalçın Menteş'in 35 yıldır birlikte olduğu eski eşi Birhan Hanım, “Yalçın bana bir kez bile seni seviyorum demedi” diyince Söylemezsem Olmaz programı devreye girdi ve Yalçın Menteş eski eşine ilk kez canlı yayında “Seni Seviyorum” dedi.