Beste Açar'dan Söylemezsem Olmaz'a yeni açıklamalar

Miras yüzünden üvey annesi İpek Açar’la davalık olan Kayahan’ın kızı Beste Açar, Söylemezsem Olmaz programının canlı yayınına bağlandı.

Miras yüzünden üvey annesi İpek Açar'la davalık olan Kayahan'ın kızı Beste Açar geçtiğimiz hafta Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına konuk olmuş ve miras davasıyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Bunun üzerine İpek Açar da karşı savunma niteliğinde bir röportaj vermişti.

“Kendisinden mal ve para kaçırıldığı, evlatlık haklarının elinden almak için vekalet istendiği, benim sahte imza attığım iddiası kesinlikle doğru değil. Tüm bu çirkin iddialara cevabımız mahkemeye delilleriyle sunuldu. Ben bunları yapacak kadar bilgisiz bir insan değilim. Kendisinin bunca yıl beni hiç tanımamış olması ayrıca çok üzücü. Allah inancı olan, kul hakkına inanan biriyim. Şarkılar konusuna gelince; bu Kayahan'ın almış olduğu bir karardır, bu kararı alırken ki amacı şarkılarının kendisinden sonra arzu ettiği gibi yönetilmesidir. Bu kararını da ilgili kurumlar ve kişilere bizzat kendisi söyledi. Ben Kayahan'ın hem eşi hem de tüm bilgilerini ve tecrübesini aktardığı talebesi oldum. Ayrıca birlikte bir hukuk mücadelesi verdik ve halen bu konu hakkında devam eden davalarımız var.” demişti.

Bu açıklamalar üzerine Beste Açar bugün yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına canlı yayında bağlanarak yeni açıklamalarda bulundu.

Beste Açar'dan Söylemezsem Olmaz'a yeni açıklamalar

'Söylediğim her şey doğrudur. Ben yaşadıklarımı tüm içtenliğimle anlattım. Programdan sonra duyduklarım beni çok üzdü. Ben tüm bilgileri olay dava sürecinde olduğu için söyleyemiyorum.'

Söylemezsem Olmaz yorumcuları 'İpek Açar her şeye cevap vermeden kaçak cevaplar veriyor röportajında birçok soru işareti var. Kendisi davanın sonuçlandığını söyledi ama davanın sonuç kâğıdını göstermedi neler söyleyeceksiniz?' diye sordu.

Beste Açar, 'Böyle bir dava görülmedi çünkü Türkiye'de böyle bir birim yok. Davayı açan benim bu dava açılmadı açılamadı. Bu mirasa giren bir haktır mirasın belirlediği şekilde ben bunu alacağım ama bu benim elimden alınmaya çalışılıyor. Ama o benim elimden bu hakkı aldı ve ben bundan dava açtım. Ben babamla ilgili televizyon röportajını tesadüfen buldum. Ben sadece babamın hatırasına sahip çıkmak istiyorum bestelerine sahip çıkarak' yanıtını verdi.

Beste Açar, 'Acaba baban senin paraya çok değer vermemenden ötürü bestelerin imza yetkisini gerçekten İpek Açar'a vermiş olabilir mi?' sorusuna ise, 'Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. Benim babam asla böyle bir şey yapmaz, eğer yapmış olsaydı bunu bana söylerdi' karşılığını verdi. Beste Açar şunları söyledi:

'Gerçekten çok üzgünün bu anlatılacak bir şey değil babamı kaybetmem mi kız kardeşimle görüşememe mi çok iyi anlaştığım bir insanın bana bunları yapmasına mı üzüleyim bilemiyorum. Büyük oğlum bu olayları biliyor o dedesini çok severdi bunları bilmesi beni üzüyor, küçük oğlum sürekli babamı soruyor İpek ablam nerede diyor her duyduğuma o kadar üzülüyorum ki. Dava süresince İpek Açar'ın ağzından çıkan her bir nota okuduğu her bir besteyi babam ve ben ona helal etmiyoruz. Davadan sonra belki onu affedebilirim ama şuan her bir sözü, notayı ona haram ediyorum. Bu bestelerden alınan her para İpek Hanım'a ödeniyor. Ne maddi ne manevi hiçbir hakkım yok yabancı gibi dışarıdan izliyorum. Babam tarafından bana ne bir ödeme var ne manevi bir söz hakkım var.

Babamın hayatta olmadığı ilk doğum gününde 23 Mart'ta ona çok güzel hediye hazırlayacağım.

Abamın eski çalışma arkadaşlarından hiçbiri beni ne aradı ne sordu. İpek hayatımızda yokken bile tanıdığımız birçok kişi vardı hiçbiri beni arayıp böyle bir şey yaşadın geçmiş olsun demedi. Nilüfer ipek hanımda arasını bozmamak için benimle görüşmüyor.

İskender Paydaş ve İpek Açar bir gece kulübünde Kayahan şarkılarıyla sahne almaya başlıyormuş, ben İskender abime de gittim anlattım, ağladım 3 gün sonra başka bir şey duydum ve gördüm. Ben maddi hiçbir konuya takılmadım benim için tek önemli olan besteler diyerek Nilüfer ve İskender Paydaş'a olan sitemlerini de dile getirdi.'

Beste Açar'dan Söylemezsem Olmaz'a yeni açıklamalarBeste Açar: İpek Açar'a hakkımı helal etmiyorumBeste Açar'dan Söylemezsem Olmaz'a yeni açıklamalarBeste Açar hıçkıra hıçkıra ağladı!Beste Açar'dan Söylemezsem Olmaz'a yeni açıklamalarKayahan'ın kızından şok açıklamalar