Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 16 yaşındaki şarkıcı Aleyna Tilki'nin alkollü mekanda sahneye çıkmasıyla ilgili konuştu.

Müezzinoğlu, 'Bu kişilerin, 16 yaşındaki bir çocuğun kendilerini eğlendiriyor olmasından 'haz duyan' bir duruşa isyan etmeleri lazım. Önce o mekanın sahibi isyan etmeli. Hiçbir şey yapamıyorsan bakanlığı ara, ALO 170, bu kadar.' dedi.

18 yaşının altındaki gençlerin alkollü mekanlarda çalışmasının yasak olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, bunun denetimi ve cezalandırılmasının, bakanlığının sorumluluğunda bulunduğunu belirtti.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması

Müezzinoğlu, 'Aleyna Tilki'yi alkollü bir mekanda çalıştıran iş yeri sahibi açısından gerekli cezai müeyyideler uygulandı. Bakanlığımızca bu anlamda alkollü mekanda 18 yaşın altında çalışan 3 kişiyle ilgili takip var ve gerekenler yapılıyor.' diye konuştu.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması

Asıl vurgulamak istediği ve vicdanını da rahatsız eden başka bir nokta olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu mekana, bu ülkenin neticede dünyayı gören, belirli imkanları olan, bana göre belirli bir eğitimi de almış insanları geliyor. Bu kişilerin, 16 yaşındaki bir çocuğun kendilerini eğlendiriyor olmasından 'haz duyan' bir duruşa isyan etmeleri lazım. Önce o mekanın sahibi isyan etmeli, onlar müdahale etmeli. Hiçbir şey yapamıyorsan bakanlığı ara, ALO 170, bu kadar. Hepimizin o yaşta kızı var, yakını var. Bundan bir eğlence değil, onu görünce kendi vicdanını sızlatan bir rahatsızlık hissedilmelidir. O mekandaki vicdan, esasında bizim cezamızdan çok daha ağır cezayı, o kuruma hissettirebilmeli."

Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan Aleyna Tilki açıklaması

Müezzinoğlu, toplumsal duyarlılığın olmadığı hiçbir konuda yönetimlerin kanunlarla çok başarılı olamayacağını belirterek, toplum vicdanının hakkaniyet ve hukuktan yana olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Bu haber AA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.